Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČENJE I POVEZIVANJE

Slavonske poduzetnice u pohodu na znanje istarskih kolegica

Ženska perspektiva
Foto: Promo
23.09.2019.
u 09:00

Očuvanje hrvatske tradicije i baštine u nekoliko područja: cvjećarstvo, slastičarstvo, maslinarstvo, aromaterapija i prirodna kozmetika, proizvodnja mliječnih proizvoda i ugostiteljstvo

Slavonske poduzetnice posjetile su Istru u listopadu prošle godine gdje su iz prve ruke od istarskih poduzetnica saznale kako ostvariti svoj poduzetnički potencijal. U Buzetu, Pazinu, Umagu, Vodnjanu i Puli učile su o razvoju i širenju svoje ponude te plasmanu proizvoda na tržište, prijenosu znanja i vođenju obiteljskog gospodarstva, umrežavanju s drugim poduzetnicama te očuvanju hrvatske gastronomske tradicije i kulturne baštine u nekoliko područja - cvjećarstvo, slastičarstvo, maslinarstvo, aromaterapija i prirodna kozmetika, proizvodnja mliječnih proizvoda i ugostiteljstvo.

Od Loredane Krbavčić koja u Buzetu vodi Obrt za cvjećarstvo, trgovinu i poljoprivredu slavonske su poduzetnice mogle čuti kako plasirati proizvod na tržište, umrežavati se s ciljem poslovnog povezivanja te se usavršiti u izradi suvenira od prirodnih materijala. U sirani i restoranu Loborika Vesna sir u Marćani upoznale su se s višegodišnjim iskustvom i tradicijom u preradi mlijeka i proizvodnji mliječnih proizvoda, proizvodnjom i prodajom raznih vrsta sireva, razvojem novih mliječnih proizvoda te načinima širenja ponude.

Umaška poduzetnica Dragica Lukin, koja se od 1993. godine uspješno bavi iznajmljivanjem smještaja i slastičarstvom, također je slavonskim poduzetnicama prenijela svoja znanja i iskustva s ciljem očuvanja kulturne baštine i izvornih hrvatskih delicija, dok su od Dubravke Orlić Bašlin iz Vodnjana učile o proizvodnji prirodne kozmetike od ljekovitog bilja. U Vodnjanu ih je ugostila i Darinka Buršić koja je prezentirala svoje obiteljsko gospodarstvo Stancija Buršić te im demonstrirala proizvodnju pršuta i maslinovog ulja.

Studijsko putovanje u Istru omogućilo je slavonskim poduzetnicama da iz prve ruke saznaju kako se uspješno poslovno povezivati i formirati košarice finalnih proizvoda, regulirati međusobne poslovne odnose u okviru važećih zakonskih propisa, a stvorile su i važne osobne kontakte.

Projekt Ženska perspektiva provodi Udruga za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA iz Lipika, a financira The Coca-Cola Foundation.

Sadržaj nastao u suradnji sa Ženskom perspektivom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije