Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeki sud

Sjeverna Koreja pogubila ministra financija zbog inflacije

k
18.03.2010.
u 22:33

Prije četiri mjeseca S. Koreja promijenila je vrijednost svoje valute kako bi obuzdala inflaciju, no ta je odluka donijela još više problema, a krivcem je proglašen ministar financija Pak Nam Gi.

Komunistički režim Sjeverne Koreje pogubio je svog ministra financija Pak Nam Gia jer je loše proveo reformu valute i tako produbio gospodarske probleme, javili su svjetski mediji. Prije četiri mjeseca S. Koreja promijenila je vrijednost svoje valute kako bi obuzdala inflaciju, no ta je odluka donijela još više problema. Krivcem za propast valutne reforme proglašen je ministar financija Nam Gi kojeg je komunistička vlast smaknula prošloga tjedna.

Optužen je za uništavanje nacionalnog gospodarstva te nanesenu javnu štetu planu vođe Kim Jonga Ill. Nitko još službenoi nije potvrdio vijest o smaknuću, a neki mediji još uvijek špekuliraju kako je Pak završio u zatvoru. Smaknuća najviših dužnosnika postaju uobičajena u Sjevernoj Koreji. Zbog raširene gladi režim je 90-ih godina prošlog stoljeća ubio ministra poljoprivrede. Sjevernu Koreju optužuju da je država s najviše kršenja ljudskih prava u svijetu. Javna smaknuća, kampovi za političke protivnike režima i mučenja ljudi sjevernokorejska su svakodnevica-

Komentara 11

Avatar DucMan
DucMan
07:49 19.03.2010.

Šta kaže Šuker na ovu vijest?

Avatar ljutatrava
ljutatrava
08:35 19.03.2010.

..tako se to radi:)),nema za......ije.

BR
brle
06:35 19.03.2010.

ahahahahahha......kako bi nas buncek tamo prosao, pogadjajte!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije