Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne štede

Šef Ryanaira: Svi štede, a EK ne želi kupovati jeftine aviokarte

'Ryanair Chief Executive Michael O\'Leary poses for a photo after a news conference in Barcelona February 7, 2012. O\'Leary announced that Ryanair will open six new routes this summer season at Barcel
'ALBERT GEA'
08.03.2012.
u 20:00

U Komisiji se brane da jeftini avioprijevoznici ne dopuštaju promjene datuma i odredišta, što se često događa.

Michael O\'Leary, šef irske aviokompanije Ryanair koja je praktično izmislila praksu jeftinih letova po cijeloj Europi, prijavio je sudu Europsku komisiju nakon što je otkrio da ta institucija za službena putovanja svojih zaposlenika nikad ne traži jeftine letove. Putničkoj agenciji, čije usluge koristi, zabranila je EK tražiti i kupovati karte jeftinih, tzv. \"low-cost\" avioprijevoznika.

Šef Ryanaira otkrio je to sasvim slučajno. Kad je krajem prošle godine bio pozvan na jednu konferenciju u Bruxelles kao gost EK, oni su mu rekli da mu pokrivaju troškove leta, ali kad je on poželio letjeti svojom kompanijom Ryanair, upozorili su ga da to nije moguće jer putnička agencija koja radi za Komisiju nikad ne kupuje karte jeftinih avioprijevoznika. Ovaj tjedan šef Ryanaira poslao je prijavu Europskom sudu revizora tražeći da to nezavisno tijelo provjeri zakonitost i financijsku isplativost takve Komisijine prakse.

Komisija se brani argumentom da jeftini avioprijevoznici \"nisu skrojeni prema našim potrebama, koje često uključuju iznenadne promjene\" u datumima ili odredištima putovanja. Ali šef Ryanaira sumnja da ga Komisija namjerno diskriminira.

– EU me konstantno tuži, muči, kritizira ili osuđuje zbog toga što snižavam cijene letova – žali se O\'Leary.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
lutomirski
20:10 08.03.2012.

mozda bi Aircroacija nesto mogla nauciti od te kompanije...

DU
Deleted user
19:38 11.03.2012.

O\'Leary je obican majmun zeljan publiciteta!!! Ryanair je firma na staklenim nogama. Zapamtite moje rijeci kada u skorijoj buducnosti se cijela raspadne.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije