Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovornost

Šef Hewlett-Packarda Mark Hurd odstupio zbog seks-skandala

HP
Arhiva VL
09.08.2010.
u 08:38

Mark Hurd izjavio je da bi bilo teško nastaviti voditi kompaniju. Privremeno ga je zamijenio glavni financijski direktor Cathie Lesjak.

Šef Hewlett-Packarda Mark Hurd dao je ostavku na čelno mjesto u kompaniji, nakon što je na vidjelo izašao seks-skandal. Privremeno ga je zamijenio glavni financijski direktor Cathie Lesjak. Hurd je izjavio da odstupa zbog okolnosti u kojima ne zadovoljava standard povjerenja, poštovanja i integriteta koji se očekuju u HP-u.

- Ovo je bolna odluka za mene nakon pet godina u HP-u, ali vjerujem da bi bilo vrlo teško nastaviti biti učinkovit čelnik tvrtke. Smatram da je ovo jedina odluka koju sada mogu donijeti – izjavio Hurd je za BBC.

Nakon što je prije pet godina došao u tvrtku, Hurd je krenuo u drastično rezanje troškova i radnih mjesta, što je omogućilo HP-u preuzimanje Della 2006. godine. Preliminarni rezultati za treći kvartal, koje je tvrtka objavila u petak, bili su nešto niži od očekivanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije