Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi kredit

Sberbank Agrokoru dao 50 milijuna eura

Ivica Todorić
Robert Anić/PIXSELL
20.07.2015.
u 00:15

Za kredit jamče tri tvrtke: Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda

Godinu i tri mjeseca nakon što su Agrokor i ruski Sberbank potpisali prvi ugovor o sindiciranom zajmu teškom 600 milijuna eura, na Zagrebačku je burzu ovaj tjedan stigla obavijest o novom kreditnom aranžmanu vodeće hrvatske tvrtke s ruskom bankom.

Ovaj put u igri je 50 milijuna eura koje je Agrokoru odobrio Sberbank Europe AG. Informaciju o tome burzi su dostavile tvrtke Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda koje su jamci za kredit. Ukupan iznos glavnice kredita je 50 milijuna eura, kredit je odobren s krajnjim rokom povrata od 18 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu.

“Uprava i Nadzorni odbor društva razmotrili su odredbe ugovora o kreditu te obveze jamaca nakon čega su pristali preuzeti jamstvo”, stoji u obavijesti koje potpisuju tri tvrtke Todorićeva koncerna. Prvi sindicirani zajam odobren je na sedam godina, a s njim su se refinancirale postojeće obveze i osigurao razvoj kompanije, naveli su potpisnici.

>>Todorić spašava Kozmo i vraća ga u portfelj Konzuma

>>Todorićev Alibaba kreće najkasnije iduće godine, u planu i dronovi

Ključne riječi

Komentara 5

BJ
Bjelovar112
00:52 20.07.2015.

zašto ne piše po kojoj kamati

KU
Kurciban
10:40 20.07.2015.

To je ništa spram onoga što su isisali iz Hrvatske, a omogućile su im i lijeve i desne vlade.

DO
doktor1
21:43 20.07.2015.

Toda je kao uspješan poduzetnik?! Svake godine dobije više od 100 milijuna kuna bespovratnih poticaja i uz sve plus "dobit" svojih firmi se svake godine mora debelo zaduživati??!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije