Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Sardelić prvi poštar

Andrej Sardelić
import
22.05.2006.
u 12:18

Čelnu je poziciju u Hrvatskoj pošti, nakon razrješenja Milana Skoblara, preuzeo Andrej Sardelić, dosadašnji član uprave. Sardelić je rođen 1968. godine u Zagrebu gdje je i diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti. Poslijediplomski studij marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je 1998. godine. U tadašnji HPT dolazi 1992. godine, u Direkciju pošta, gdje je promijenio različita radna mjesta; radio je u promidžbi, istraživanju tržišta, lansiranju i promoviranju novih usluga i proizvoda. U Centru pošta Sisak radio je na rukovodećim poslovima.

Ljilju Matas Milković, donedavnu direktoricu sektora za razvoj prodaje Generalturista, uprava je imenovala direktoricom sektora korporativne prodaje. Bit će zadužena za uvođenje novih tehnologija, proizvoda i usluga, akviziciju novih korporativnih klijenata i unapređivanje suradnje s postojećima.

Karijeru je započela u Sunčanom Hvaru 1984. godine, a potom je radila u Dalmacijaturistu, Aviogenexu i Croatia Airlinesu. U Budget Rent a Car prešla je 2000. godine, na mjesto direktorice prodaje i marketinga. Spajanjem Budget Rent a Cara i Generalturista, postala je direktorica sektora razvoja prodaje. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru i pred obranom je magistarske radnje na poslijediplomskom znanstvenom studiju marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

I hotelsko-turističko poduzeće Jadran ima novi menadžment. Nadzorni odbor smijenio je dosadašnjeg predsjednika uprave Branka Mikulića i imenovao novu tročlanu upravu. Mikulića je zamijenio Ervin Bakarčić, a za članove uprave imenovane su Ankica Kruljac i Marija Žarković-Turak. Jadran je u većinskom državnom vlasništvu i grca u problemima čije se rješenje očekuje od nove uprave.

Damir Funčić, direktor tvrtke Protect iz Rijeke, novi je predsjednik vijeća Udruženja istražnih i zaštitnih djelatnosti. Dopredsjednici će biti Frano Marušić, direktor tvrtke Tehnozavod Marušić iz Zagreba, Nedjeljko Grabić, direktor tvrtke Adriatic security iz Zadra, i Trpimir Lučić iz zagrebačke tvrtke Zvonimir security.


DOBITNIK: Alle Ypma

Karlovačko pivo jedino je hrvatsko pivo koje će se naći na policama švedskih maloprodajnih prodavaonica. Karlovačko je nedavno uključeno u Systembolaget, državni monopol prodaje alkoholnih pića u Švedskoj, domovini donedavnog čelnika Karlovačke pivovare Erika Jana Schoeversa. U ukupnom izvozu piva, Karlovačko drži udio od čak 70 posto, a uz BiH, Švedska time postaje ključno izvozno tržište.


GUBITNIK: Tomislav Dragičević

Nakon podvale Vladi s imenima goriva, Ina je prisiljena ponovno sniziti cijene od 5,8 do 6,7 posto. Vlada, koja je pritisnula Inu, osramotila se naivnošću u pregovorima. Ipak, građani u konačnici neće skuplje plaćati najčešće korišteno gorivo eurosuper 95. No, fotelju neće izgubiti Dragičević, nego član Uprave Ine i direktor maloprodaje Ivan Brusić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije