Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEKAO JE VEĆ 250.000 DIONICA

Potvrđeno: Šaranovićev udjel u Krašu narastao na 16,7 %

Kraš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 16:27

Šaranović bi mogao 'izvisiti' ako ne postigne dogovor s nekom od tih strana jer kao kao dioničar bez kontrolnog paketa nema pravo na donošenje krucijalnih odluka.

Kako je Večernji list jučer i objavio, Nebojša Šaranović u Krašu je u ponedjeljak stekao 250 tisuća dionica i tog je dana njegov udjel narastao na 16,7 posto. Naime, kompanija Nebojše Šaranovića, Kappa Star poslala je u Kraš obavijest o promjeni udjela i na taj način potvrdila neslužbenu informaciju. Na kupnju dionica Kraša Šaranović je utrošio oko 200 milijuna kuna, a njegov paket dionica po cijenama postignutima na Zagrebačkoj burzi  vrijedi 265 milijuna kuna. Svoje planove i dalje ne otkriva i odbija dati izjavu za medije.

Trgovina dionicama Kraša usporila je u posljednja dva trgovinska dana pa je danas ostvaren promet od 20 milijuna kuna za kojih je prodano 18.900 dionica tvrtke. Jučer je pak prodano 20.327 dionica za oko 21,5 milijun kuna. Dionica drži cijenu od 1050 kuna tijekom cijelog dana, a očito nije problem u potražnji već u maloj ponudi dionica na tržištu.

Da bi s pozicije drugog najvećeg dioničara Kraša istisnuo male dioničare i radnike okupljene u Kraš ESOP Šaranoviću je u ponedjeljak nedostajalo manje od 30 tisuća dionica tvrtke pa ih je možda u ovom trenutku već i stekao. Tržišna kapitalizacija Kraša zahvaljujući njegovoj šoping groznici narasla je na 1,6 milijardu kuna, dok je tržište prije pojave Šaranovića Kraš procijenjivalo na 572 milijuna kuna.

Glavno pitanje je i dalje što namjerava učiniti s tim dionicama. Kraš ESOP koji ima 18,45 posto Kraša i Mesna industrija braće Pivac sa 30,73 posto udjela drže kontrolu u tvrtki i imaju većinu glasova. Oni nemaju namjere prodavati svoje dionice, što dokazuje i činjenica da su najavili zajedničku ponudu za preuzimanje manjim dioničarima.

Šaranović bi mogao 'izvisiti' ako ne postigne dogovor s nekom od tih strana jer kao kao dioničar bez kontrolnog paketa nema pravo na donošenje krucijalnih odluka, a s druge strane kupovao je većinu dionica na jako visokoj cijeni pa je malo vjerojatno da će na njihovoj prodaji ostvariti veću zaradu.

Komentara 12

DU
Deleted user
17:44 25.09.2019.

i KRAŠ dajemo srbima za Kosovo

VT
vecernji_tabloid_popa_tolja
17:17 25.09.2019.

Zasto bi netko dionicu koja vrijedi 1 placao 2? Borga ovo ne zanima

Avatar Beograđaninn
Beograđaninn
23:04 25.09.2019.

Nema ništa od svojih 16% akcija!? 😂😂😂😂😂 Pa samo da uzima 16 % zarade (sto mu i sleduje) za dve godine ce vratiti svoje pare. A oni koji upravljaju i imaju vecinski paket upravljace na najbolji nacin da bi imali sto bolju zaradu a to i njemu ide u korist.. Bas mu je nesto loše, Kraš nikada nece propasti i boli ga uvo moze ostaviti akcije svojim unucima 😋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije