Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan početak godine

SAP predstavio financijske rezultate za prvi kvartal 2018.

SAP
Foto: Reuters/PIXSELL
02.05.2018.
u 10:21

Ne samo da smo proširili broj rješenja kod postojećih korisnika, nego nastavljamo omogućavati novim korisnicima da započnu i ubrzaju digitalnu transformaciju svog poslovanja, kaže Popović.

Kompanija SAP predstavila je financijske rezultate za prvo tromjesečje 2018.godine. U tom razdoblju, nove predbilježbe za rješenja u oblaku 1 porasle su za 14% (25% prema nepromjenjivom tečaju) i iznose 245 milijuna eura. Prihod od pretplata na rješenja u oblaku i održavanja povećao se za 18% u odnosu na prošlu godinu i popeo se na 1,07 milijardi eura (prema MSFI 2 ), odnosno za 31% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Prihod od softvera smanjio se za 10% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 625 milijuna eura (prema MSFI), odnosno za 2% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Broj novih prispjelih narudžbi za licence za rješenja u oblaku i softver 3 povećao za 10% prema nepromjenjivom tečaju u odnosu na prošlu godinu.

Prihod od rješenja u oblaku i softvera povećao se za 1% u odnosu na prošlu godinu te iznosi 4,35 milijardi eura (prema MSFI), odnosno za 9% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju). Ukupni je prihod ostao nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu te iznosi 5,26 milijarda eura (prema MSFI), odnosno porastao je za 9% (prema ne-MSFI i nepromjenjivom tečaju).

SAP-ova rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom sljedeće generacije pogodna su za tvrtke koje surađuju ili s krajnjim potrošačima ili s drugim poduzećima u velikom broju djelatnosti.Kad je riječ o rezultatima u Hrvatskoj, Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o. izjavila je:

- U Hrvatskoj je prodaja rješenja u oblaku ostvarila dvoznamenkasti rast u prvom kvartalu 2018. godine. Ne samo da smo proširili broj rješenja kod postojećih korisnika, nego nastavljamo omogućavati novim korisnicima da započnu i ubrzaju digitalnu transformaciju svog poslovanja. Mnoge tvrtke započinju svoju digitalizaciju ponovno osmišljavajući svoj marketing i traže integrirani end-to-end pristup koji im SAP može omogućiti. Također, povećani su zahtjevi za poslovnim rješenjima koja kompanijama pomažu da budu usklađene s GDPR-om.


 

Komentara 2

ST
stefj
10:28 02.05.2018.

Eh lako njima kad te banke uvjetuju za kredit uvođenjem SAP-a kao rješenja. To se zove reket...

BE
berija
12:04 02.05.2018.

Red je napisati: "Ovo je plaćeni oglas". Kad smo kod toga, jeste li platili porez ili je ovo skriveno oglašavanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije