Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozitivna ocjena

S&P povećalo izglede za kreditni rejting HEP-a

HEP
Ivica Galovic/PIXSELL
27.09.2018.
u 14:08

Agencija je prošli petak zadržala rejting Hrvatske na 'BB+', ali je podigla izglede sa stabilnih na pozitivne, zahvaljujući očekivanjima da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti rasti, dok će se fiskalni pokazatelji i dalje poboljšavati.

Agencija Standard & Poor's (S&P) potvrdila je dugoročni kreditni rejting Hrvatske elektroprivrede (BB) te povećala izglede kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne, u skladu s nedavnim poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga Hrvatske, objavili su u četvrtak iz HEP-a.

Agencija je prošli petak zadržala rejting Hrvatske na 'BB+', ali je podigla izglede sa stabilnih na pozitivne, zahvaljujući očekivanjima da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti rasti, dok će se fiskalni pokazatelji i dalje poboljšavati. Zbog metodologije i kriterija koje Standard & Poor's koristi o ocjeni rejtinga HEP-a, povećanje izgleda za rejting te kompanije uslijedilo je nakon rasta prognoze rejtinga za Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

U izvješću agencije S&P objavljenom u srijedu ističe se da "HEP zadnjih godina ostvaruje solidne kreditne parametre i relativno stabilne novčane tokove". Također se ističe kako bi "sukladno sadašnjoj ocjeni, u slučaju povećanja ocjene kreditnog rejtinga za Republiku Hrvatsku vjerojatno bila povećana ocjena kreditnog rejtinga HEP-a".

"Zadovoljni smo povećanjem izgleda kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne te potvrdom dugoročnog kreditnog rejtinga HEP-a od strane agencije Standard & Poor 's. U tom smislu i dalje ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe“, izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije