Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvna industrija

S domaćim brendovima namještaja na svjetsko tržište

drvo je prvo
Dragutin Šantoši
15.12.2009.
u 14:52

Projekt "Drvo je prvo" otvara nove prilike dizajnerima i drvoprerađivačima. Uz pomoć Udruge dizajnera i HGK pokušavamo stvoriti nove brendove na domaćem, ali i stranom tržištu.

VIROVITICA – U organizaciji HGK, Županijske komore Virovitica danas su u poznatoj drvoprerađivačkoj tvrtki "Tvin" održani razgovori između nagrađenih autora – dizajnera, proizvođača namještaja i predstavnika ministarstva te lokalne samouprave. U okviru projekta "Drvo je prvo" HGK je raspisao natječaj za izradu idejnoga arhitektonskog rješenja tipskog dječjeg vrtića drvene konstrukcije u provedbi UHA-e i HDD-a. Svi radovi predstavljeni su na sajmu "Ambienta" u studenom ove godine.

– Bez mladih kadrova, razvoja, ali i bez pomoći ministarstva, ne možemo u krizi dalje. Prilika je ovo da se uspostave novi oblici suradnje između dizajna i proizvodnje. Prije 15 godina mladi dizajneri otvorili su nam put za proizvodnju uredskog namještaja, a sada uz pomoć Udruge dizajnera i HGK pokušavamo stvoriti nove brendove na domaćem, ali i stranom tržištu. Ova je akcija hvalevrijedna, ali sada i ministarstvo treba učiniti svoje da na natječaju uvjet ne bude samo najniža cijena nego i kvaliteta. Ako se ovako nastavi, uvozit će se jeftini češki namještaj, a mi možemo Europi pokazati da imamo vrijednog čovjeka koji zna i može napraviti kvalitetan proizvod - izjavio je Ivan Slamić, predsjednik HGK, Županijske komore Virovitica i direktor "Tvina" ističući da drvna industrija ima pamet, znanje, tehnologiju, pa i cijenu s kojom može na svjetsko tržište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije