Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene i poduzetništvo

S. Bahtijari: Mentorstvo oplemenjuje

Snježana Bahtijari
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
27.11.2018.
u 14:55

Istinski vjerujem da svaki pojedinac može biti kreativan i, u pravom timu uz dobru suradnju, može dati svoj maksimum

“Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” projekt je koji uskoro pokreću časopis Zaposlena i Večernji list želeći istaknuti važnost mentorstva, pogotovo za mlade poslovne žene kojima treba potpora u karijeri.

U projektu će, sa željom podizanja svijesti o važnosti ženskog mentoriranja, sudjelovati brojne uspješne žene iznoseći svoja iskustva, razmišljanja, prijedloge, savjete.

Snježana Bahtijari, politologinja po struci, novinarka u srcu, uspješna menadžerica u elitnoj hrvatskoj kompaniji, žena koja zna kako se nositi s pritiskom rokova, javnih istupanja, kako se snaći u umreženom društvu, kako upravljati ljudima i procesima jedna je od petnaest mentorica koje će svoje znanje, iskustvo i vrijeme podijeliti s mladim poduzetnicama.

Preuzimanje odgovornosti

Snježana Bahtijari rođena je Sinjanka, no najveći dio svog života provela je s obitelji u Zagrebu. Gotovo cijeli radni staž te uspješnu profesionalnu karijeru Snježana Bahtijari vezala je uz Ericsson Nikola Teslu, gdje je sada na poziciji direktorice marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti te je članica izvršnog poslovodstva kompanije.

Ericsson Nikola Tesla jedna je od najuspješnijih hrvatskih kompanija, zapošljava oko 3200 uglavnom visokoobrazovanih radnika, od čega 1400 motiviranih inženjera te stručnjaka drugih profila radi na istraživanju i razvoju.

– Istinski vjerujem da svaki pojedinac može biti kreativan te u pravom timu uz dobru suradnju, može dati svoj maksimum. Slikovito rečeno, svijetu jedinica i nula treba dodati boju, zvuk, miris, osjećaje da bismo u sinergiji i timskom radu zajedno stvorili potpunu sliku – opisala je posebnost svog rada Snježana Bahtijari u jednom od intervjua.

U kompetitivnom okruženju istaknuo ju je pozitivan stav, spremnost da preuzme odgovornost, iskorači izvan vlastite “kućice”. Snježana Bahtijari karijeru je započela kao novinarka, a s vremenom je dobila šire, strateški važne odgovornosti u segmentu komunikacije.

Stalna edukacija

Danas se u fokusu njezina rada uz komunikacije nalazi marketing, društveno odgovorno poslovanje, zaštita na radu te projekti vezani uz europske fondove.

Snježana Bahtijari svoje je znanje stjecala kroz konkretne projekte te stalnu edukaciju u zemlji i inozemstvu koju kompanija osigurava svojim kadrovima, tako da može mlade poduzetnice kompetentno voditi kroz brojne putove i puteljke koji prate poslovne ljude.

Jedno od područja u kojima se Snježana Bahtijari pronašla je i mentorstvo kojim se bavi posljednjih nekoliko godina kako u kompaniji u kojoj radi, tako i izvan Ericsson Nikole Tesle.


– Mentoriranje kao hobi odvelo me i izvan Hrvatske te sam zahvaljujući tome upoznala izvanserijske ljude koji su me oplemenili, učinili boljom i sretnijom osobom – kazala je Snježana Bahtijari.

Prije nekoliko godina zajedno s časopisom Zaposlena probila je put mentorstvu u Hrvatskoj.


– U svakom čovjeku postoji veliki, a često i neotkriveni potencijal te zapretena inovativnost koju treba otvoriti, pronaći ono najdragocjenije. To je zapravo naš otisak u ovom svijetu, ono što nas razlikuje od ostalih milijardi ljudi. Potrebno je osloboditi se, usmjeriti svoju energiju, znanje, volju i vrijeme u ono što volimo i u što vjerujemo, okružiti se pozitivnim ljudima te odbaciti status quo sindrom od kojega pati velik broj građana – kaže Snježana Bahtijari.

Na mentoru je da osnaži, ohrabri, potakne na promjene i vlastitim primjerom pokaže da se može prekoračiti ona crta do koje seže poznato, a rado je se držimo kao poznate “comfort zone”.


– Mentorstvo je za mene važno jer uključuje prave vrijednosti i povjerenje, dvosmjernu komunikaciju i zajedničko učenje te bolji uvid u različite perspektive. Mentor ne uči “kako” jer za to postoje treninzi nego pomaže da se bolje razumije “zašto” - pojašnjava Snježana Bahtijari koja se mentorstvom bavi volonterski te u svoje slobodno vrijeme, uglavnom vikendom. 


Koristan je to oblik društvenog angažmana kojim neki ljudi nesebično dijele svoje znanje i iskustvo mlađim generacijama kako bi stvorili kvalitetnije preduvjete za razvoj mladih i društva u cjelini.

POGLEDAJTE VIDEO: Razgovor s predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije