Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljen za petak

Ryanairovi piloti iz Njemačke pridružuju se europskim kolegama u štrajku

Ryanair
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.08.2018.
u 14:40

U Irskoj, gdje se nalazi centrala ovoga zračnog prijevoznika, otkazano je nešto više od šest posto od ukupno 2400 letova predviđenih za petak.

Piloti najvećega europskog niskobudžetnog zračnog prijevoznika Ryanaira iz Njemačke u petak će štrajkati 24 sata te se na taj način pridružiti svojim kolegama iz Irske, Švedske i Belgije, izvijestio je njihov sindikat, podsjetivši da zaposlenici već dulje vrijeme traže veće plaće i bolje uvjete rada. 

Ryanair, koji je prošle godine prihvatio sindikate suočava se sve češće s prosvjedima svojih zaposlenika diljem Europe zbog sporog napretka u pregovorima o kolektivnim ugovorima o radu. 

U Irskoj, gdje se nalazi centrala ovoga zračnog prijevoznika, otkazano je nešto više od šest posto od ukupno 2400 letova predviđenih za petak. Rezultat je to štrajkova planiranih u Irskoj, Švedskoj i u Belgiji. 

Poziv na štrajk u petak razmatraju i piloti nizozemskoj sindikata VNV, no još nisu donijeli konačnu odluku, kazao je njihov glasnogovornik. 

Štrajk bi u Njemačkoj trebao započeti u petak u 3 sata iza ponoći te bi se trebao odnositi na sve letove iz Njemačke, stoji u priopćenju sindikata Vereinigung Cockpit (VC). 

"Nadamo se da će štrajk navesti upravu Ryanaira da objavi kako je spremna na kompromis te da započne ozbiljne pregovore", rekao je predsjednik VC-a Martin Locher.

Pogledajte video - Poznate osobe na ljetovanju u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije