Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sporazum

Ryanair kupio Malta Air

Zrakoplov kompanije  Ryanair
Foto: PAUL HANNA/REUTERS/PIXSELL
1/6
12.06.2019.
u 12:40

Sporazum omogućuje da se Ryanairovi zrakoplovi iz Francuske, Italije i Njemačke presele u malteški registar aviokompanija.

Niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair potpisala je u utorak sporazum s malteškom vladom o kupnji startup kompanije Malta Air.

Malta Air će poslovati s flotom od šest zrakoplova, koju u sljedeće tri godine namjerava povećati na deset.

Sporazum omogućuje da se Ryanairovi zrakoplovi iz Francuske, Italije i Njemačke presele u malteški registar aviokompanija.

Takvim ulaganjem Ryanair povećava svoje već značajno prisustvo na Malti i pristup tržištima izvan Europske unije iz Malte, poput Sjeverne Afrike, navodi se Ryanairovu priopćenju.

Sporazum su u Valleti potpisali izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary i dužnosnici malteške vlade, u prisustvu premijera Josepha Muscata. Muscat je izjavio da će Malta Air nadopuniti ponudu usluga Air Malte, vodećeg malteškog avioprijevoznika u vlasništvu države.

"Unatoč glasinama, Air Malta ne samo da je preživjela, nego i ostvarila prvi plus u zadnja dva desetljeća", rekao je Muscat.

Prošli mjesec Ryanair je izvijestio o padu godišnje neto dobiti za gotovo trećinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije