Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze

Rusko gospodarstvo ojačat će 4,4 posto u ovoj godini

putin
AFP
31.03.2011.
u 09:47

Banka je pozvala rusku vladu da ne popušta i da nastavi duboke strukturne reforme koje je promovirala tijekom najvećeg dijela proteklog desetljeća

Svjetska banka prognozira da će gospodarstvo Rusije ove godine ojačati 4,4 posto, no upozorava i na veliki rizik inflacije te prevelike ovisnosti od izvoza nafte i plina. Svjetska banka sada je revidirala svoje ranije prognoze, kada je u studenom očekivala rast gospodarstva od 4,5 posto.

Banka je pozvala rusku vladu da ne popušta i da nastavi duboke strukturne reforme koje je promovirala tijekom najvećeg dijela proteklog desetljeća. Međutim, banka je upozorila kako će Rusija biti posebno osjetljiva na promjenjive cijene energenata, na koje utječu nepredvidivi događaji u svijetu.

Rusija je prošle godine ostvarila gospodarski rast od četiri posto, poslije slabljenja od 7,9 posto u 2009., koje je bilo posljedica svjetske financijske i ekonomske krize i smanjenja svjetske potražnje ruske nafte i plina.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:05 31.03.2011.

Kao da Rusima treba Svjetska cionistička banka da im dijeli pamet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije