Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanost i praksa

Ruđer Bošković i inovatori zajedno će inovacije razvijati i komercijalizirati

Zvonimir Viduka
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
07.10.2014.
u 07:06

Z. Viduka: Dosad su ova dva područja funkcionirala kao otoci između kojih nema trajektnih linija, a sada imamo i prvi trajekt

Udruga inovatora Hrvatske i Institut Ruđer Bošković jučer su potpisali sporazum o dugoročnoj suradnji s ciljem zajedničkog djelovanja u području razvitka i komercijalizacije inovacija.

Sporazum simbolično i operativno predstavlja rješavanje jednog od ključnih problema inovatorstva – izostanak komunikacije i suradnje znanstvenih institucija i samih inovatora. Slikovito je to potvrdio i dopredsjednik udruge i vlasnik inovativne tvrtke Altpro Zvonimir Viduka rekavši: „Dosad su ova dva područja, čast iznimkama, funkcionirala kao otoci između kojih nema trajektnih linija, a sada imamo i prvi trajekt“.

Na konferenciji za medije predstavljena je i iduća, 12. Međunarodna izložba inovacija ARCA koja će se u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i suorganizaciji IRB-a, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Prvog iranskog instituta inovatora i istraživača Islamske Republike Iran održati od 15. do 18. listopada u Boćarskom domu u Zagrebu. Ulaz će za posjetitelje biti besplatan.

>>Inovatori će predstaviti svoje ideje investitorima

>>Gordan Maras: Hrvatska poduzeća tek trebaju osjetiti korist od inovacija

>>Domaće inovacije: Green Inovation Expo održan u Zadru

Komentara 2

BO
bode
22:54 08.10.2014.

Ruđer najprije treba riješiti problem korupcije. Država, s ovom vladom na čelu, očito to ne može.

MI
miso
22:56 08.10.2014.

Pametni i dobri ljudi čine čuda. Ni pamet ni dobrota sama za sebe ne mogu puno. Gospodin Viduka je naš Končarevac, radin, predan poslu i postigao je uspjeh. Čestitam i želim puno uspjeha takvim idejama i ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije