Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • mikrogrizzly:

  Pritisak u smjeru LJB (preciznije NLJB) je i više nego očekivan jer se naprosto, kako reče splitski znani forumaš, radi o idućem kuponu slovenskih ucjena. No, treba podsjetiti da je slovenska javnost galvanizirana protiv RH (između ostalog!) i jednom perfidnom ... prikaži još! računicom koja je falsfikat, a ispostavljena je javno svojedobno na portalu MZZ u eri Pogačnika i Rupela. Dakle, tamo se tvrdi da dugovi hrv. tvrtki i građana 3x premašuju iznos devizne štednje građana RH u LJB i da je to vrišteća nepravda zašto LJB (de iure NLJB) ne puštaju natrag na hrv. financ. tržište jer su oni \"patnici\". U krutoj financ. zbilji, treba podsjetiti na ak. Degana koji je bio ekspert za sukcesijska pitanja u Vladi pok. Račana i koji je temeljem sagledavanja zadnje bilance filijale LJB u RH nedvojbeno ustanovio da je kreditnih plasmana u smjeru građani i tvrtke SRH bilo tek ispod 20 % prikupljenih deviznih ušteđevina, odnosno falsifikat je napravljen tako da u bilanci MZZ-a oko LJB u RH tik-taka s jedne strane (na ratama koje duguju građani i poduzeća) ugovornax zatezna kamata (što je kontra zakona jer je dopuštena samo ili ugovorna ili zatezna), a na drugoj strani su depoziti građana (nešto iznad 144 tisuće partija računa ili cca 172 milijuna eura) ostaveljni godinama bez kamate (što je contra i slov. i hrv. zakonima jer to nije bankarstvo, držati tuđi novac bez kamate). I onda zajedno s MZZ-om \"vrišti\" i slovenski puk, ni ne znajući da su žrtva manipulacije \"velikana obmane\" iz MZZ-a koji su im servirali falšu bilancu. A što je jasno - filijale LJB po exSFRJ su bili pipci gdje je slov. gospodarstvo sisalo devizne depozite i naročito gastarbeiterski novac. Ne bi bilo ni životne ni financ. logike da su doista plasirali 3x preko prikupljenog jer bi onda SLO bila financ. iscrpljena, zar ne? Uostalom, isti problem LJB je i s filijalama u BiH i Makedoniji i tamo također štediše nisu dobile ušteđevine... Ovo zadnje da utišam napade iz smjera SLO jer evidentno nije riječ o SLO-HR problemu nego širem jer u Sarajevu i Skopju baš i nema Hrvata, zar ne?

 • tomislav71:

  Engleska blokira Hrvatsku na putu u EU a ne Slovenija.Ali nije svako zlo za zlo.Neka Slovenaca u EU nama je bolje biti svoj na svome.

 • Avatar ciril
  ciril:

  Slovenija ce blokirati ulazak u EU a mi ce mo dozvoliti da Nova Ljubljanska banka udje u HR i onda smo opet na cekanju dok Slovencima ne padne nesto novo na pamet. Lijep pozdrav.

Još iz rubrike Biznis

Mark Zuckerberg
POČETKOM IDUĆE GODINE

Kriptovaluta libra bi mogla krenuti u siječnju, strahuje se da će ugroziti stabilnost financijskih sustava

omco croatia
Omco preuzeo Amerikance

Svaka deveta boca na svijetu dolazi iz kalupa ovih Zagoraca

31
Zagreb: Vlasnici ugostiteljskih objekata čekaju nove mjere - terase kafića prazne
KORONAKRIZA

Do kraja godine: HGK ukida članarine za one kojima je ograničeno poslovanje