Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruke preko slovenskih medija

Roglić bi preuzeo Mercator, a Todorić Banske dvore

Foto: Borna Filic/PIXSELL
02.02.2019.
u 23:05

Slovenci se nisu pomirili s prodajom domaćeg trgovačkog lanca.

Branko Roglić kupio bi Mercator, Ivica Todorić ide u politiku, a veliki vjerovnici među kojima su i Adris Grupa i Addiko banka ne odustaju od rušenja nagodbe vjerovnika Agrokora u kojoj su loše prošli. Siže je to izjava, najava i poteza u kojima su se ovog tjedna spominjali akteri vezani uz najveći domaći koncern.

Do Vrhovnog suda došlo je 25 nezadovoljnih vjerovnika koji su od te sudske instancije zatražili izvanrednu reviziju Agrokorove nagodbe, a pozivaju se na neravnopravan položaj vjerovnika kod namire, ali među ostalim i na to da nikada nije ustrojeno stalno vjerovničko vijeće.

Izvanredna uprava uvjerena je da će Vrhovni sud odbaciti njihove prigovore te prihvatiti rješenje koje je izglasalo 80 posto vjerovnika Agrokora.

Vijesti o Rogliću i Todoriću dolaze iz Slovenije. Tako je naš poduzetnik i vlasnik Orbico Grupe za slovensku televiziju priznao interes za Mercator.

– Ja bih sigurno rado bio dio konzorcija koji bi upravljao kompanijom. Mercator je nekad bio slovenska perjanica, a mogao bi to i opet biti – kazao je Roglić.

Slovenci se ne mire s prodajom domaćeg trgovačkog lanca pa svakih nekoliko dana u optjecaj puštaju informacije o potencijalnom konzorciju koji bi mogao vratiti Mercator u slovenske ruke.

U zbilji Mercator ima poseban status unutar koncerna s obzirom na to da je u proces restrukturiranja više od 700 milijuna eura teških dugova ušao sa svojim financijerima prije insolvencijskog postupka u Agrokoru pa bez pristanka banaka izvanredna uprava ne može prebaciti udjele u Mercatoru na novu korporativnu strukturu.

Isto tako, i Sberbank nije odlučio hoće li svojih 18,5 posto dionica Mercatora upisati u novi Agrokor, što sugerira da bi Mercator možda mogao zadržati poseban status. Ipak, niti Agrokor prodaje Mercator niti se za sada itko nudi da ga kupi pa je priča o preuzimanju i dalje nategnuta. I Ivica Todorić javio se preko slovenskih medija.

U intervjuu je najavio da osniva parlamentarnu stranku te da vjeruje da će na izborima pobijediti. Ovo nije prvi put da je Todorić najavio ulazak u političku arenu, ali tek će se vidjeti hoće li zaista u tom smjeru i ići.

Todorićev izlazak na slobodu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije