Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perušku prestižna nagrada

Restrukturiranje Agrokora najbolji primjer u svijetu

Fabris Peruško
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.08.2019.
u 15:22

Tim koji je vodio proces predvođen izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom dobitnik je prestižne nagrade TMA Turnaround and Transaction Award za 2019. godinu, u kategoriji međunarodna transakcija godine, priopćili su iz Fortenova grupe

Financijsko restrukturiranje Agrokora u postupku izvanredne uprave, koje je rezultiralo nagodbom vjerovnika i njezinom uspješnom implementacijom, ocijenjeno je u SAD-u kao najznačajniji takav međunarodni postupak u svijetu. Tim koji je vodio proces predvođen izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom dobitnik je, naime, prestižne nagrade TMA Turnaround and Transaction Award za 2019. godinu, u kategoriji međunarodna transakcija godine, priopćili su iz Fortenova grupe.

– Globalno priznanje ide i našim brojnim partnerima, kreditorima i novim vlasnicima, a najviše desecima tisuća vrijednih i kvalitetnih zaposlenika koji su kroz izuzetno turbulentne dvije godine dali sve od sebe i sačuvali tvrtke u kojima u rade – rekao je Peruško, koji će nagradu preuzeti u rujnu na TMA konferenciji u Clevelandu. Za ovogodišnju nagradu konkuriralo je više od sto međunarodnih projekata u 12 kategorija, a “dobitnici su timovi koji su svojim projektima ostvarili značajan ekonomski utjecaj na globalno gospodarstvo, pomažući tvrtkama koje se bore s očuvanjem vrijednosti i očuvanjem radnih mjesta”, istaknuo je Scott Y. Stuart, glavni izvršni direktor TMA, koji kao vodeća svjetska strukovna udruga okuplja stručnjake za restrukturiranja i transformacije iz cijelog svijeta.

Nagradu dodjeljuje žiri od trinaest članova koji predstavljaju presjek TMA stručnjaka - od pravnika preko računovodstvenih do financijskih stručnjaka, a pobjednici se biraju kroz rigorozan proces recenzije postupaka prijavljenih na natječaj za nagradu, odnosno kroz više krugova analiza i vrednovanja podataka pristiglih transakcija.

Nagrada za postupak restrukturiranja izvanredne uprave u Agrokoru dolazi u vrijeme u kojem Fortenova grupa, kompanija koja je nastala nakon implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru, uspješno privodi kraju i refinanciranja kredita u iznosu od 1,2 mlrd. eura, a ključne operativne kompanije bilježe rast svih pokazatelja, osobito dobiti iz operativnog poslovanja.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Urbani
Urbani
18:17 02.08.2019.

Gomila drzavnih neprijatelja je ljuta sto Agrokor funkcionira , spaseni mali dobavljaci i bar 60 000 radnih mjesta, sto Hrvatska nije bankrot! Uzalud im trud i dizanje na zadnje noge, naprijed Hrvatska!

VA
valval
01:38 08.08.2019.

i opet se vas u VL mora dodatno provjeravati jer donosite nepotpune poslovne informacije, dakle naslov vam "samo malo slučajno"(netko bi mogao pomisliti da je kakav PR stunt) navodi na krivi zaključak jer se nagrada odnosi samo na non-operational restructuring i to u kategoriji International company transaction (firme koje imaju značajne poslove van matične zemlje). Dakle nisu ih nagradili za restrukturiranje Agrokora kao što naslov kaže jer piše u opisu nagrade non-operational, a što vam znači, u njihovom konteksktu, na restrukturiranja duga i vlasničkih odnosa. Fyi to vam je veeelika i bitna razlika. https://turnaround.org/about/turnaround-and-transaction-year-awards

MO
moškov
15:40 02.08.2019.

Forte nova kredit od 1.2 milijarde oera uz kamatu od 7.2% nikada nece otplatiti niti je to moguce....to su sve međunarodne spletke i muljaze da se male drzave uz pomoc domace politike stave u neokolonijalni odnos...hrvatska je najtipicniji primjer tog plana....u svemu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije