Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna putovanja

Redovi za vizu za Kinu ipak samo zbog – sajmova

Kina
BOBBY YIP/REUTERS/PIXSELL
18.09.2017.
u 06:19

Većina se prolaznika u nevjerici pita je li moguće da se naši građani iseljavaju čak i u daleku Kinu

Dugi redovi koji se pojedinih dana u tjednu mogu vidjeti pred kineskim veleposlanstvom u Zagrebu kod mnogih prolaznika izazivaju samo jedno pitanje – je li moguće da Hrvati u potrazi za boljim životom odlaze čak i u Kinu?

Daleko od toga da neki Hrvati nisu za karijerom otišli i u Kinu, neki u tu daleku zemlju putuju i turistički, neki, poput pomoraca, samo presjedaju na kineskim aerodromima, a za redove koji se mogu vidjeti posljednjih tjedana ipak, čini se, nije krivo iseljavanje. Gužve se, pojašnjavaju nam u kineskom veleposlanstvu, gotovo redovito posljednjih godina stvaraju dvaput godišnje, a razlog su tome brojni poslovni ljudi, tražitelji viza za tu zemlju, koji u proljeće i jesen odlaze na velike sajmove u kineske gradove pa su gužve pred veleposlanstvom u Zagrebu postale u to doba uobičajena pojava.     

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije