Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banke

RBA dobila kredit od 30 milijuna eura od DEG-a

adrović
Željko Hladika
19.03.2010.
u 15:12

Kredit će biti iskorišten za potporu i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. DEG je članica bankovne grupe KfW koja financira ulaganja privatnih tvrtki u tranzicijske zemlje i zemlje u razvoju.

Raiffeisenbank Austrija dobila je kredit od 30 milijuna eura od podružnice njemačkog DEG-a (Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft MBH) za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Kredit je odobren na sedam godina.

- Ovaj kredit prvog reda još je jedan dokaz dugoročne obveze Raiffeisen Internationala i DEG-a prema regiji jugoistočne Europe. Odobravajući dodatna sredstva za Raiffeisen banku u Hrvatskoj za važan segment malog i srednjeg poduzetništva, ova transakcija također pomaže jačanju bankovnog sektora u Hrvatskoj i pomaže ekonomiju države - izjavio je povodom sklapanja ugovora Herbert Stepic, predsjednik uprave Raiffeisen Internationala.

DEG je članica bankovne grupe KfW koja financira ulaganja privatnih tvrtki u tranzicijske zemlje i zemlje u razvoju. Kao jedna od najvećih institucija za financiranje razvoja u Europi, DEG pomaže privatne poslovne strukture kako bi doprinijela održivom ekonomskom razvoju i poboljšanju uvjeta života.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bomba
15:27 19.03.2010.

Samo 30 milijuna. Koliko mislite za 7 godina sa tih 30 izmusti iz RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije