Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedostak mesara

Ravlić stipendira buduće mesare i nudi im stalan posao nakon škole

Ravlić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.05.2018.
u 16:20

Stipendija će iznositi 10.000 kuna godišnje, dakle ukupno 30.000 za cijelo školovanje

Zbog iseljavanja stanovništa i negativnih kretanja na tržištu rada, nedostaje kvalificiranih mesara pa je osječka Mesna industrija "Ravlić" odlučila stipendirati đake Obrtničke škole Osijek koji upišu to zanimanje.

Nude im i stalan posao nakon školovanja. Stipendija će iznositi 10.000 kuna godišnje, dakle ukupno 30.000 za cijelo školovanje.

Ravlić, inače, zapošljava više od 350 djelatnika, a u posljednje vrijeme problem im je, kažu, pronaći i pomoćne radnike, a ne samo kvalificirane, kao što su mesari i trgovci.

Ni školske klupe u školama u Osijeku i Đakovu, koje jedine obrazuju mesare, nisu pune jer nema interesa učenika. Tek ih je šest ili sedam po razredu u Osijeku.

Komentara 2

ĆA
Ćaća
17:08 08.05.2018.

uvjerio sam se da ima vrhunsko meso.

TH
than
17:21 08.05.2018.

Sve je to OK (mada je ovo vijest iz prvog mjeseca), ali po meni ne bi trebali tu stati. Postoji sigurno baza radnika i u prekvalifikaciji istih gdje bi prije došli do radnika budući da oni moraju samo razliku polagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije