Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kopiranje ili ne?

Rat se nastavlja – Samsung protutužbom na Apple

samsung
Reuters/Pixsell
29.08.2012.
u 07:07

Novost je Samsungovo priznanje kako su pokušali pregovarati s Appleom da izbjegnu povlačenje po sudovima te prozivaju suparnike da su se odlučili za legalizaciju umjesto za inovaciju

U javnost je "procurio" interni memorandum iz Samsunga u kojem piše da će ta južnokorejska kompanija podići protutužbu protiv Applea. Time se rat tehnoloških giganta nastavlja nakon presude "teške" milijardu dolara na štetu Samsunga zbog krađe Appleova intelektualnog vlasništva. 

Presuda je u nesrazmjeru sa sudskim odlukama u drugim zemljama, kažu u Samsungu pozivajući se na odluke sudova u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Njemačkoj i Koreji koje su utvrdile da nije bilo kopiranja patenata.

Američka kompanija tražila je da se u SAD-u zabrani prodaja osam Samsungovih modela, uglavnom pametnih telefona starije generacije. Samsung je već bio najavio da će "učiniti sve da njihovi proizvodi ostanu na policama"

Novost je Samsungovo priznanje kako su pokušali pregovarati s Appleom da izbjegnu povlačenje po sudovima te prozivaju suparnike da su se odlučili za legalizaciju umjesto za inovaciju, piše Mashable. 

Komentara 2

K1
k1milica
08:29 29.08.2012.

postoiji tanka linija izmedju biti koristan i zastrasujuci....aplle nadajmo se pocinje trulit

OB
-obrisani-
08:54 29.08.2012.

Apple ima odlične proizvode.Definitivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije