Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE EUROPOLA

Raste šverc ilegalnim pesticidima, u Hrvatskoj ih najviše iz BiH i Srbije?

12.08.2022.
u 08:22

Samo u prvih sedam mjeseci 2022. u nas je zaplijenjeno 4420 l i 157 kg ilegalnih i krivotvorenih sredstava za zaštitu bilja te izrečene novčane kazne od 3,1 milijun kuna

Komentara 9

Avatar Cantor
Cantor
08:47 12.08.2022.

Iz članka nije jasno najvažnije. Da li je glavni problem u tome što se koriste ona sredstva za zaštitu koja su zabranjena jer su štetna za zdravlje ili je glavni problem šverc zbog manje cijene? Poljoprivrednik sigurno neće kupovati neštoo što nema efekta. A krivotvoritelj sigurno neće stavljati više aktivne supstance jer mu je to preskupo....

Avatar vidikurza
vidikurza
08:56 12.08.2022.

Srbija ima odličnu poljoprivredu, tako da su ti pesticidi potpuno ispravni.

TA
Tajg
08:52 12.08.2022.

Apsurdno je da najotrovniji pesticidi Paraquat i Atrazin su u EU zabranjeni i pored toga se u EU proizvode i uništavaju svjetske agrarne površine izazivajući rak i mnoge bolesti. Čak kod Atrazina stavljaju srestvo za povraćanje ali pored toga onn kod čovjeka nakon kozumiranja tkz. ne mutne bistre vode iz vodnih crpilišta ulazi nakon sat vremena u krvni sustav čovjeka a srestvo za povraćanje djeluje tek nakon dva sata. U Brazilu čak i Pele pravi reklamu za agronomiju premda 90% voda su otrovne , izvoze 2,5 milj. dolara polj. proizvoda a u vezu pola milj. pestuzida uključujući glifosat. Naša vina vraćaju se zbog velike koncetracije sa EU tržišta, kao i polj.proizvodi BiH. Zamislite 14 godina nakon zabrane navedenih pestizida u EU imamo idalje zagađene podzemne vode. To je trovanje svjeta iz tvornica u Švic,E,B,N ,D i UG- SolarNovaris,Nosanto..Bayer Službe zaštite hrane u zemljama u razvoju imaju tri do 4 službenika koje je lako manipulirati sa analizama koje su napravljene i manipulirane u istin firmama EU koje te otrove proizvode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?