Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska gospodarska komora

Raspisan natječaj za dodjelu novca iz zaklade "Izvorno hrvatsko"

friganovic
13.01.2010.
u 16:21

Rad i izvrsnost svakako se isplate te će ih prije ili kasnije prepoznati šira zajednica, što za dobitnike sigurno ima barem jednaku težinu kao i sama činjenica da su nagrađeni konkretnim novčanim iznosom - kaže Ruđer Friganović, ravnatelj zaklade Izvorno hrvatsko.

Hrvatska gospodarska komora, putem zaklade "Izvorno hrvatsko", raspisala je natječaj za dodjelu novca kreativnim timovima i pojedincima za proizvodnju novih kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda radi povećanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Prijave na natječaj mogu predati fizičke i pravne osobe registrirane u RH. Fond zaklade za 2010. iznosi 250.000 kn, a novac će biti dodijeljen jednokratno. Kriteriji na temelju kojih se provodi odabir kandidata za dodjelu novca jesu konkretni učinci u proizvodnji koji se primjenjuju ili planiraju primijeniti, kvantificirana racionalizacija u proizvodnji kod primjene inovativnih tehnologija te izvozni učinci, povećanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

- Do danas je iz zaklade dodijeljeno više od 1,2 milijuna kuna za potporu projekata, od tradicionalnih obrta kao što su bačvarstvo, svjećarstvo, izrada tradicionalnih suvenira do dizajnerskih projekata u tekstilu i drugim materijalima, poljoprivrednih projekata u vinarstvu, smokvarstvu i peradarstvu, prehrambenoj industriji, informatici, automatizaciji i sl. Rad i izvrsnost svakako se isplate te će ih prije ili kasnije prepoznati i šira zajednica, što za dobitnike sigurno ima barem jednaku težinu kao i sama činjenica da su nagrađeni konkretnim novčanim iznosom - kaže  Ruđer Friganović, ravnatelj zaklade "Izvorno hrvatsko".

Zaklada se kontinuirano financira iz novca prikupljenog provedbom Projekta vizualnog označavanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda (znakovi Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije