Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Raj za poduzetnike i sve one koji to žele biti - pogledajte što se krije iza ove fotografije

Općina Novigrad
09.03.2021.
u 08:43

Osim što je ovo područje prepuno tradicije, zamamne gastronomije i prirodnih ljepota, Zadarska županija krije prave potencijale kad je riječ o poduzetničkim pothvatima. Jedan od njih je i Općina Novigrad, koja u posljednjih nekoliko godina nudi bezbroj mogućnosti za sve one koji u budućnosti žele ubirati plodove gospodarskog procvata.

Iako se na prvu pomisao Sjeverna Dalmacija veže isključivo uz turizam, relativno malo, ali raznoliko gospodarstvo, ono je što ovu regiju čini jedinstvenom za ulaganje. Tako, primjerice, u strukturi gospodarstva zadarskog područja, osim turizma, ribarstva, marikulture i brodarstva, uvelike dominiraju trgovina te prerađivačka industrija. To dokazuje i podatak koji govori o tome kako ova regija igra veliku ulogu u važnim ekonomskim pokazateljima koji čine približno 2,5 - 3% gospodarstva u Hrvatskoj.

Prepoznavši razvojne potencijale na zadarskom području, regionalna politika želi i manjim mjestima osigurati njihov dio kolača, zbog čega je Općina Novigrad raspisala javni poziv na iskaz interesa za kupnju građevinskog zemljišta poslovne namjene u novoj gospodarskoj zoni.

Novi poduzetnički dragulj - Pridraga 1

Pridraga 1 nova je poslovna zona udaljena 30 km od Zadra, uz državnu cestu D502 u naselju Pridraga te 8 kilometara od čvora autoceste Zadar 2, što joj omogućava vrlo povoljan položaj. Iako je njezina namjena prvenstveno gospodarsko-proizvodnog karaktera, moguća je i uporaba za druge sadržaje poput uslužnih, trgovačkih te komunalnih djelatnosti.

Također, prema iskazanom interesu bit će omogućeno formiranje manjih parcela prema stvarnim potrebama koje će biti u potpunosti infrastrukturno opremljene: prometnice, javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura, voda, sanitarna odvodnja te električna energija. Konačna će se cijena zemljišta formirat po iskazanom interesu, a bit će znatno ispod tržišne.

Još jedna pogodnost koju je vrlo važno naglasiti jest ta da će se poduzetnicima omogućiti oslobađanje komunalne obveze na određeni period što će biti uređeno Ugovorom o kupoprodaji.

Početak radova na izgradnji zajedničke osnovne infrastrukture započeo je 01.ožujka 2021., a predviđa se da će trajati 12 mjeseci.

Napomene za iskaz interesa - rok 31. ožujak

Prema Javnom pozivu, iskaz mora sadržavati: Naziv pravne osobe ili ime i prezime fizičke osobe; OIB te adresu sjedišta tvrtke; Osnovnu djelatnost; Vrstu ulaganja; Željenu veličinu parcele; Energetske potrebe; Predviđeni broj novih radnih mjesta; Predviđeni rok do kojeg se može očekivati aktiviranje kupljenog zemljišta kroz ishođenje uporabne dozvole za izgrađene objekte na kupljenom zemljištu i započinjanje gospodarske djelatnosti; Prijedlozi i komentari.

 

Sve navedeno potrebno je dostaviti na adresu Općina Novigrad, Trg Kralja Tomislava 1, 23 312 Novigrad ili na e-mail adresu pisarnica@opcina-novigrad.hr zaključno s 31. ožujkom 2021. godine.

Više informacija možete pogledati na www.opcina-novigrad.hr, a za dodatna pojašnjenja javite se na e-mail ili telefonske brojeve 023/375-004 ili 098/749-306.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije - Europski fond za regionalni razvoj -kroz OP Konkurentnost i kohezija 2014-2020, natječaj „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ KK. 03.1.2.03.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije