Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radnici bjelovarskog Peveca u štrajku traže barem dio plaća

pevec
Damir Špehar/PIXSELL
02.12.2009.
u 08:43

Radnici su ogorčeni i krajnjom nebrigom Pevecovih za njihovu sudbinu, jer im do sada nisu pružili nimalo optimizma da će dobiti zarađeni novac, dok njima u međuvremenu pristižu ovrhe na neplaćene kredite i isključuju im struju.

BJELOVAR - Većina od pedesetak zaposlenih u bjelovarskom prodajnom centru tvrtke Pevec stupilo je jutros u štrajk koji će potrajati sve dok im se ne isplati barem dio od tri neisplaćene plaće.

Radnici su ogorčeni i krajnjom nebrigom Pevecovih za njihovu sudbinu, jer im do sada nisu pružili nimalo optimizma da će dobiti zarađeni novac, dok njima u međuvremenu pristižu ovrhe na neplaćene kredite i isključuju im struju.

Radnicima Pevec za plaće duguje oko 450.000 kuna, a u centru će organizirati dežurstva kako bi spriječili moguće iznošenje robe, ali i slučaj zatvaranja centra u Banjoj Luci koji su "preko noći" zapečatili zaštitari.

Ključne riječi

Komentara 3

RU
rudolf
09:44 02.12.2009.

Pevec je tipičan primjer brzorastuće firme,gdje poslodavac opijen svojim početnim zamahom gubi kontrolu i zbog svog bolesnog ega kreće u potpuno suludo i nekontrolirano širenje potaknuto kreditima.jedina razlika između todorića i peveca je što je todorić organizacijski jača firma koja je u međuvremenu prerasla hrvatske banke i financira se na međunarodnom tržištu što joj omogućuje opstanak,ali ako pogledamo jučerašnji način financiranja i kamatu od 10% vidimo koliko takvo financiranje košta.pevec nije izdvojen slučaj,takvo ponašanje u svijetu je postalo pravilo i zato je i došlo do ove krize.mi imamo krizu koja je potaknuta pohlepom i željom rasta pojedinih kompanija na potpuno protuprirodnim i antiekonomskim osnovama.to mnogi i danas ne razumiju.vi možete pobijediti u rastu bdp dva puta,ali kada vam je rast četri i više puta veći od prosjeka rasta svijetskog bdp-a,tada je pitanje vremena kada će vam se dogoditi pevec.sve dok se poslodavci bave rastom,a ne realnom ekonomijom ovakvih slučajeva će biti sve više i ako svijet nastavi ovim putem jedino će riješenje u budućnosti biti nacionalizacija i kontrolirana ekonomija jer se čovjek pokazao kao loš korektiv i tržišni stabilizator.

TH
thevoice
16:14 02.12.2009.

evo luka rajic otvara tvornicu u rh , savjetujem radnicima peveca da njega pitaju kako se legalno moze zaraditi prvi milijun kuna i to dok je zemlja u ratu !

TE
Terresa
18:12 02.12.2009.

Luka Rajić nikog nije bacio na cestu niti su se radnici Dukata npr. našli u problemima u kojima su radnici Peveca. Malo je jadno pljuvati po čovjeku iz čistog jala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije