Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radman i Kurjak u CBA

pos-radman-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:18

Damir Bokšić nova je akvizicija Optima Telekoma, a dolazi iz Brodomerkura na dužnost izvršnog direktora regije jug, koja obuhvaća područje od Zadarske do Dubrovačko-neretvanske županije. U telekomunikacijskoj tvrtki zamijenit će Juraja Buzolića. Bokšić je rođen 1960. u Splitu, gdje je završio klasičnu gimnaziju i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Karijera mu je dosad bila vezana uz Brodomerkur, gdje je počeo raditi 1984. kao komercijalist., gdje je napredovao do mjesta direktora sektora. Zatim je preuzeo dužnost direktora Elektroproizvoda Brodomerkura, te izvršnog direktora komercijale. Posljednjih pet godina bio je člana uprave Brodomerkura. Oženjen je i otac troje djece.

- Poziv u Optima Telekom doživio sam kao svojevrsno priznanje za dosadašnji rad i nov poticaj za budućnost. U Brodomerkuru sam imao priliku stjecati iskustvo u doba kad se tvrtka počela pripremati za tržišno gospodarstvo, zatim sudjelovati u akvizicijama i restrukturiranju, pa sve do procesa privatizacije i izlaska na burzu - izjavio je povodom imenovanja.

Miroslav Radman i Asim Kurjak novi su članovi programskog vijeća CBA Business School, gdje će sudjelovati u stvaranju edukacijskih programa. Radman, cijenjeni je svjetski znanstvenik, dobitnik niza prestižnih nagrada, među kojima je i zajedničko priznanje francuske i američke akademije znanosti Richard Lounsbery. Asim Kurjak poznati je ginekolog i znanstvenik, ali i često na udaru javnosti zbog optužbi pacijentica.

Sunčani Hvar na glavnoj je skupštini donio odluku o izmjenama u Nadzornom odboru. Iz nadzornog je tijela opozvan Francuz Gilbert François Ettiene Irondelle i na tu je dužnost imenovan njegov sunarodnjak Arnaud Bricout.

Čelnik novog investicijskog fonda Ilirika jugoistočna Europa Balanced postao je Dario Vilović. Rođen je 1980. godine i završio je dubrovački American College of Management and Technology. Nakon diplome zaposlio se u društvu za upravljanje investicijskim fondovima Ilirika investments u Zagrebu, gdje je napredovao do mjesta fond menadžera. Trenutačno pohađa poslijediplomski studij revizije.

Donedavni izvršni direktor operativnih poslova u Generalturistu Franjo Sinković imenovan je na mjesto izvršnog direktora sektora marketinga i prodaje u HPB-u. Sinković je osnivač Zagrebačke poslovne škole, a bio je i direktor Škole stranih jezika u Varšavskoj ulici.

Državna tajnica Martina Dalić, imenovana je i na mjesto članice nadzornog odbora Brodotrogira, umjesto Ante Babića. Nadzornici su se izmijenili i u tvrtki Medika, gdje je umjesto Danice Mirtič imenovan Mate Perković, te u poduzeću Transadria Rijeka. Ondje su u Nadzorni odbor ušli Gordana Delić i Duško Klisović, a razriješen je Milan Šujica.


Dobitnik: Srećko Žganec

Raiffeisen obvezni mirovinski fond lani je ostvario najveći prinos među obveznim mirovinskim fondovima, 9,56 posto. Za 2,45 postotnih bodova premašili su prosjek industrije. Za rezultate je već dobio nagradu kao najbolji europski mirovinski fond u 2005. u kategoriji malih fondova. Za ulaganja Fonda u upravi je zadužen Srećko Žganec.


Gubitnik: Ivica Todorić

Nakon Standard&Poorsa, Agrokoru je kreditni rejting snizila i agencija Moodys, sa B1 na B2. Kao razloge u Moodysu navode nefleksibilnost tvrtke zbog zaduženja obveznicama u iznosu od 230 milijuna eura te slabljenje kreditnih pokazatelja zbog provedenih niza pripajanja i preuzimanja. Agrokor je nedavno krenuo u restrukturiranje zaduženja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije