Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rad iz Zagreba za najveće svjetske kompanije

GlobalLogic
Foto: Promo
1/3
21.08.2019.
u 09:01

GlobalLogic zapošljava softverske inženjere

Danas se vrhunski posao u softverskoj industriji može raditi s bilo kojeg mjesta na svijetu pa zašto to onda ne bi bio Zagreb? Raditi za top klijente iz svijeta, stvarati rješenja koja će u skoroj budućnosti pokretati svijet, a istodobno ostati blizu prijateljima i obitelji bez potrebe za preseljenjem na drugu stranu globusa, ravnoteža je koju je pronašla većina od stotinjak inženjera i drugih stručnjaka zaposlenih u zagrebačkom uredu tvrtke GlobalLogic.

Spoj start-upa i velike tvrtke

Tvrtka je globalni lider u najbrže rastućem području razvoja softvera - Product Engineering R&D te radi na unaprjeđivanju softverskih rješenja i digitalnoj transformaciji. Posluje u 14 zemalja na 4 kontinenta i ima oko 14.000 zaposlenih s tendencijom rasta. Stručnjaci iz hrvatskog ureda tako imaju priliku raditi u projektnim timovima za nekog od više od 280 klijenata tvrtke, kao što su Panasonic, Volvo, Continental, Fox, Adobe, Qualcomm, Samsung, Texas Instruments, Oracle, HP, Sprint.

Na taj način u našem uredu se spaja najbolje od velikih tvrtki i startupa i možemo nas opisati kao mali-veliki startup“, kaže direktor tvrtke Vladimir Kosanović. te pojašnjava: „S jedne strane, radna atmosfera je opuštena i poticajna kao u maloj startup tvrtki. S druge strane, mi smo velika korporacija i svojim proizvodima ciljamo globalno tržište – danas možemo raditi za njemačko tržište, sutra možemo biti partner korporaciji u Americi. Kao dio velike globalne tvrtke radimo iz Hrvatske za cijeli svijet. Otvaramo vrata i onima koji žele preći u neku od naših drugih svjetskih lokacija, ali zbog brojnih mogućnosti profesionalnog razvoja na zanimljivim projektima privlačimo i sve više inozemnih stručnjaka koji dolaze raditi u GlobalLogic Hrvatska“. 

GlobalLogic je globalni lider u najbrže rastućem području razvoja softvera - Product Engineering R&D. U Zagrebu se najviše bave rješenjima iz automobilske industrije, high-tech-a te telekomunikacijama i medijima, a očekuje se rad i za druge industrije, medicinu i fintech.

Povećanje broja zaposlenih sa 100 na 300

Globalno tvrtka ubrzano raste, a u Centralnoj i Istočnoj Europi cilj je povećati broj zaposlenih tri puta u sljedećih pet godina, sa sadašnjih 6.000 na 18.000. Trostruki rast u tom razdoblju očekuje se i u hrvatskom uredu: „Trenutačno zapošljavamo i možemo zaposliti sve kompetentne kadrove koji se žele zaposliti. Trebamo iskusne inženjere, ali i mlade koji se tek žele prvi put uhvatiti u koštac sa ovakvim poslom“, kaže Kosanović te pojašnjava kako se u Zagrebu radi na inovativnim tehnološkim projektima. Traže se C/C++ razvojni inženjeri te stručnjaci za testiranje i integraciju programskih rješenja, koji će se pridružiti osnovnom timu stručnjaka za automobilsku industriju kao i softverski arhitekti. Uz automobilsku radi se na drugim temama poput DevOpsa, razvoja cloud rješenja, Machine Learninga te Blockchaina.

U zagrebačkom uredu se radi na stvarnim opipljivim proizvodima koji će se ugrađivati u automobile diljem svijeta
Foto: Arena Hospitality Group

U svjetskim okvirima GlobalLogic radi za razne industrije, ponajviše hi-tech, komunikacije i medije, medicinsku tehnologiju, automobilsku industriju, industriju poluvodiča i maloprodaju. „U Hrvatskoj se bavimo rješenjima iz automobilske industrije, high-tech-a kao i telekomunikacijama i medijima, no s rastom zagrebačke lokacije otvorit će se i mogućnost rada na drugim projektima, primjerice onima s područja medicine ili fintecha“, najavljuje Kosanović.

GlobalLogicovi inženjeri rješavaju izazove kao što su sigurnost automobila budućnosti, komunikacija vozila sa okolinom, autonomna vožnja i slično.

Rad na inovacijama koje se ugrađuju u moderne automobile

U zagrebačkom uredu se radi na stvarnim opipljivim proizvodima koji će se ugrađivati u automobile diljem svijeta. Osobito važan klijent je tvtka Elektrobit, vodeći dobavljač rješenja za automobilsku industriju koji radi za većinu poznatih velikih proizvođača.

Automobilska industrija danas doživljava renesansu kakva je u telekomunikacijama krenula prije 20 godina. Automobili prolaze kroz revoluciju – električni automobili su već stvarnost, a testiraju se i mnoga samovozeća vozila. Elektronika u njima nešto je sasvim drugačije od onoga što smo nekad imali – spomenimo samo infotainment sustave i navigaciju. Zato i telekomunikacije ulaze u automobile, već danas su nova vozila spojena na mobilnu mrežu“, rekao je Kosanović.

Direktor GlobalLogica Vladimir Kosanović s predstavnicima FSB Racing teama – projekt izrade prve hrvatske električne formule
Foto: Arena Hospitality Group

Jedan od izazova koje GlobalLogicovi inženjeri rješavaju je i sigurnost automobila budućnosti – kod vozila u pokretu ne može se tolerirati situacije poput pada informatičkog sustava kakav se ponekad zna dogoditi na osobnom računalu. To su izazovi kakvi najviše privlače inženjere elektrotehnike ili strojarstva, PMF-ovce, ali i informatologe te sve druge koji su spremni razvijati softver i sudjelovati aktivno u svjetskim tehnološkim trendovima. Rješavanje takvih problema koji izravno utječu na svakodnevicu, spašavaju živote i imovinu, je vrlo motivirajuće za ambiciozne i osvještene inženjere.

U samom DNK tvrtke je razvoj i istraživanje, pa se zaposlenici potiču da uče na novim projektima i prihvaćaju izazove i nova rješenja.

Istraživanje i razvoj su DNK GlobalLogica

No, automobilska industrija nije jedino u čemu se mogu okušati inženjeri u GlobalLogicu. „S obzirom da tvrtka radi na inovativnim rješenjima, unaprjeđenjima softvera i postojećih proizvoda i usluga u raznim kompanijama, u samom DNK tvrtke je razvoj i istraživanje. U GlobalLogicu, potičemo zaposlenike da uče na novim projektima i prihvaćaju izazove i nova rješenja, a u manjoj mjeri je orijentacija na izvršavanje već unaprijed postavljenjih zadataka“, ističe Kosanović.

Ova fleksibilnost se očituje i u projektima na kojima surađuju sa studentima. Naime, strateško opredjeljenje tvrtke je suradnja sa obrazovnim institucijama kako bi se podržalo i potaknulo uvođenje novih programa i edukacija za nove vještine na fakultetima. Trenutačno se usko surađuje s četiri fakulteta. Primjerice, na FERIT-u je GlobalLogic jedan od sukreatora specijalističkog studija AUTOCOM, a na FER-u se razmatra pokretanje kolegija o stručnim vještinama u okviru najnovijih tehnologija u autoindustriji i telekomunikacijama. Također, pruža se podrška FSB Racing teamu na izradi prve hrvatske električne formule te sudjeluje u specijalističkim radionicama i inovativnim studentskim natjecanjima.

Bez obzira na koji način smo uključeni u projekte sa obrazovnim institucijama, studentima nastojimo prenijeti naš DNK – kontinuirano istraživanje i učenje na vlastitim greškama kako bismo došli do rješenja koja u startu nismo mogli ni pretpostaviti“, dodaje Kosanović te ističe kako je dokaz da je tvrtka na dobrom putu to što GlobalLogic spada u 7 najuspješnijih tvrtki od 550 tech kompanija koje posluju na američkom tržištu. A taj uspjeh želi se preslikati i na Hrvatsku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije