Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Henkel Croatia

Pur i hrvatski vatrogasci u zajedničkoj akciji

VN Velike Britanije
Foto: AFP
1/5
22.07.2008.
u 11:07

Dio prihoda ostvarenih prodajom Pura u razdoblju od 10. svibnja do 31. kolovoza bit će doniran hrvatskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Dubrovačko-neretvanske županije

Kompanija Henkel Croatia u suradnji s hrvatskim vatrogascima drugu je godinu zaredom pokrenula donacijski program čiji je cilj osigurati sredstva za kupovinu vatrogasne opreme. Povodom početka donacijskog programa provedeno je istraživanje među 500 građana u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku o svjesnosti o požarima i zaštiti od požara.

Iako polovica građana ispitanih u anketi smatra da je tijekom 2009. godine bilo „samo“ 2000 požara diljem Hrvatske, hrvatski vatrogasci intervenirali su čak 16.000 puta od čega otprilike 10.000 na požarima. Prema mišljenju čak 85 posto ispitanika dobra opremljenost vatrogastva je iznimno važan element prevencije požara. Stoga je Henkel odlučio da i ove godine dio prihoda od prodaje svojeg tekućeg deterdženta za ručno pranje posuđa Pur, donira hrvatskim vatrogascima. Henkel Croatia je prošle godine uz pomoć kupaca Pura prikupio sredstva za prijeko potrebnu opremu koja je donirana Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Ove godine Henkel Croatia će donirati opremu dobrovoljnim vatrogasnim društvima, i to na području Dubrovačko-neretvanske županije pomažući im pri kupovini potrebne opreme kako bi nastavili obavljati svoj plemeniti posao.

Hrvatski potrošači se vrlo rado i često odazivaju ovakvim donacijskim programima, što je potvrdilo i provedeno istraživanje, budući je skoro 90 posto ispitanika izjavilo da bi kupili proizvod čijom kupnjom doprinose donaciji za vatrogasnu zajednicu u Hrvatskoj. Stoga će hrvatski potrošači u razdoblju od 10. svibnja do 31. kolovoza 2010. godine po drugi put biti u mogućnosti kupnjom Pura pridonijeti iznosu koji će se donirati hrvatskim vatrogascima.

Istraživanje je ukazalo na činjenicu da čak 80 posto građana Hrvatske smatra da je ljudski faktor, bilo da je riječ o nepažnji ili namjernom podmetanju, najčešći uzrok požara. Više od polovice najodgovornije smatra neoprezne turiste koji pale roštilj na neprimjerenim mjestima te nemarne pušače, iako je čak 37 posto ispitanika priznalo da je bacilo gorući opušak iz automobila ili na neki drugi način ugrozilo prirodu od požara. Istraživanje je također ukazalo i na plemenitost hrvatskog stanovništva budući da je gotovo 50 posto ispitanika spremno uvijek pomoći DVD-u pri gašenju požara, a još 40 posto bi pomoglo ukoliko ne bi bili izloženi velikoj opasnosti. No koliko god bili spremni pomoći, ponekad građani ne znaju kako. Naime, iako skoro 60 posto građana posjeduje aparat za gašenje požara bilo u kućanstvu ili u automobilu, manje od 30 posto se zna njime koristiti.

„Iznimno smo ponosni što smo kao priznanje nevjerojatnom radu hrvatskih vatrogasaca i njihovom doprinosu zajednici, posebno tijekom ljetnog razdoblja, drugu godinu za redom u mogućnosti organizirati donacijski program u Hrvatskoj te se nadamo da će se i ove godine odaziv građana Hrvatske biti značajan”, izjavio je Paul Vetter, direktor poslovne jedinice za pranje i čišćenje u domaćinstvu kompanije Henkel Croatia..

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije okuplja sve vatrogasne organizacije i postrojbe na području županije. Uz Vatrogasnu zajednicu Grada Dubrovnika te pet Javno vatrogasnih postrojbi, zajednica također okuplja 34 dobrovoljna vatrogasna društva u jedinicama lokalne samouprave.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije