Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uniqa

Provaljeno je u vaš dom… I što sad?

Uniqa
Foto: Promo
23.06.2017.
u 06:00

Uz malo truda i nevelik financijski izdatak, vaš godišnji može ostati razdoblje bezbrižnog uživanja

Još samo 10…9…8…7…dana do zasluženog godišnjeg odmora! Dok vi odbrojavate dane do odlaska na ljetovanje, za ljude „s one strane zakona“ prava poslovna sezona tek počinje. Zato se suzdržite od toga da cijelom svijetu po društvenim mrežama obznanjujete da odlazite, kamo i kada, jer moderni lopovi nisu više tipovi s najlonkom na glavi i obijačem u ruci. I oni, kao i vi, žive na Facebooku, samo što su tamo više zbog posla, nego razonode. Pripazite i ako imate apartmane na moru, jer i na njih vrebaju provalnici koji znaju da vaši gosti sa sobom nose poveću svotu gotovine koje će se lako dočepati dok se ovi praćakaju u moru, ne sluteći ništa.

Zamislimo da se šteta dogodila. Dolazite kući i nalazite vaš dom u rasulu. I što sad? Pokušavate otkriti što sve nedostaje, zovete policiju, procjenjujete štetu. Proklinjete dan kad ste odbili osigurati svoj dom jer ste bili uvjereni da se „vama to nikad neće dogoditi“, „u vašem kvartu nije bilo provala“, „vama nemaju što ukrasti“ i ostale izlike koje ste mirno slušali i izgovarali odbijajući sve argumente u korist osiguravanja doma. Ako se počinitelj pronađe, on odgovara za štetu, no ako se to ne dogodi, morat ćete je nadoknaditi sami.

Policijske statistike u slučajevima provala nisu obećavajuće. U Zagrebu je broj provalnih krađa u 2016. godini bio 6,5 posto veći nego 2015. godine, a počinitelji su pronađeni u svega nešto više od deset posto slučajeva! To znači da su štetu građani uglavnom nadoknađivali sami. Čak i ako materijalna šteta nije velika, izgubljeni osjećaj sigurnosti još je teže nadoknaditi.

Uz malo truda i nevelik financijski izdatak, vaš godišnji može ostati razdoblje bezbrižnog uživanja. Neka vaš dom bude oaza u koju ćete se uvijek vraćati znajući da ste zaštitili ono što vam je važno i dragocjeno – makar to bile samo drage uspomene bez neke velike materijalne vrijednosti. Vaš stan od 50-ak četvornih metara može biti siguran za cijenu od dvije kave u kafiću mjesečno. Mala cijena za miran san, zar ne? A tu je i popust od 10 posto na online ugovaranje osiguranja doma! Više na www.uniqa.hr

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
11:31 13.07.2017.

Ali, čak i kada imate osiguranje, slijedi natezanje sa osiguranjem da vam priznaju štetu. Detaljan policijski zapisnik je obavezan, prilaganje svih računa i dokazivanje da je sve što je ukradeno zaista vaše, da niste učinili nešto što je lopovima olakšalo posao ( npr. ostavili odškrinut oberliht na trećem katu i sl. ), da niste preintenzivno najavljivali svoje odsustvo iz stana, da ste osigurali da vam netko prazni poštanski sandučić ... sve u svemu, slijedi vam vrlo intenzivna borba da izborite odštetu. A i ona će biti manja od štete, jer će sigurno pronaći nešto što niste učinili kako spada, pa vam osiguranje nije dužno isplatiti 100% štete, već UVIJEK nešto manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije