Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prostor za rast: u životnom osiguranju ima ga dovoljno

par
Arhiva
24.02.2010.
u 14:59

72 eura po stanovniku uplatili su u prosjeku hrvatski građani po polici života u 2008. godini, što je daleko od slovenskih 322 eura, a neusporedivo s austrijskih 900 eura

Životna osiguranja kriza je posebno pogodila u dijelu bankoosiguranja, gdje su se uvelike ugovarala uza stambene kredite. No poslije početnog udarca, tržište se dijelom stabiliziralo, a sve stručne procjene kažu da prostora za rast ima, i to prilično. Temelje se na tome da je prosjek koji su hrvatski građani uplatili po polici života u 2008. iznosio 72 eura, što je daleko od slovenskih 322 eura, a neusporedivo s austrijskih 900 eura. 

Uz klasičnu ponudu životnih osiguranja, na tržištu su se pojavile i neke novosti. Grawe je uvelo tarifu “1-2-3 štedi”, za one koji žele osigurati sredstva za mirovinu ili za neke druge potrebe bez provjere zdravstvenog stanja te rizika zanimanja ili sporta. Neke su od prednosti ove vrste osiguranja osigurana svota veća od uplaćenih premija, očuvanje realne vrijednosti, prihvatljiva premija osiguranja, premija osiguranja jednaka za sve pristupne dobi i ugovaranje osiguranja koje ne ovisi o zdravstvenom stanju ili riziku zanimanja i sporta. Triglav je, pak, osmislio osiguranje Flex – doživotno investicijsko osiguranje, u kojem se može poslije određena razdoblja, premda je po definiciji doživotno, podići 100 posto uloženih sredstava. Dosad takva ponuda nije postojala na hrvatskom tržištu osiguranja jer se u svih ostalih vrsta životnog osiguranja, pri otkupu police prije isteka, ne dobivaju ukupna uložena sredstva, nego umanjen iznos.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:10 27.02.2010.

Valenitna, i ti bi se, samo da ne ostanes u drugom stanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije