Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistički podaci

Promet industrije u veljači porastao 7,6 posto na godišnjoj razini

Foto: Ivica Galović/Pixsell
02.05.2019.
u 07:16

U veljači je na mjesečnoj razini najviše porasla prodaja energije, za 10,2 posto, te intermedijarnih proizvoda, za 4,5 posto, dok je ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 16,8 posto

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u veljači je u odnosu na prethodni mjesec porastao za 1,2 posto, dok je na godišnjoj razini viši za 7,6 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u veljači je porastao 1,2 posto u odnosu na siječanj, pri čemu je na domaćem tržištu porastao za 0,1 posto, a na stranom za 3,1 posto.

U veljači je na mjesečnoj razini najviše porasla prodaja energije, za 10,2 posto, te intermedijarnih proizvoda, za 4,5 posto, dok je ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 16,8 posto, a pad su prodaje zabilježili i netrajni proizvodi za široku potrošnju, 6,3 posto, te kapitalni proizvodi, 0,6 posto.

U veljači je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 7,6 posto, pri čemu je na domaćem tržištu veći za 8,7 posto, a na stranom tržištu za 6,1 posto.

Pritom je ukupna prodaja intermedijarnih proizvoda povećana za 17,8 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 10,3 posto, kapitalnih proizvoda za 10,2 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto.

Istodobno je ukupna prodaja energije smanjena za 39,7 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije