Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnomjerni razvoj

Projektima za nerazvijena područja 101 milijun kuna

Zagreb: Dodijeljeno 101 milijun kuna za ruralni razvoj i šumarstvo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
22.05.2019.
u 17:12

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte koji pridonose razvoju potpomognutih i brdsko-planinska područja, unutar svog proračunska osiguralo je ukupno 419,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uručilo je jučer 370 novih ugovora za sufinanciranje projekata ulaganja u infrastrukturu na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima, ukupne vrijednosti 101 milijun kuna.Na objavljene pozive u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za projekte u Programu održivog razvoja, odabrano je 300 projekata koji će dobiti 76 milijuna kuna, a od 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano je 70 projekata koji će se sufinancirati s 25 milijuna kuna. Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je kako je Ministarstvo u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

– Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u prvom krugu nalaze se na rezervnim listama, te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje ako se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za Programe. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027. – pojasnila je ministrica Gabrijela Žalac.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte koji pridonose razvoju potpomognutih i brdsko-planinska područja, unutar svog proračunska osiguralo je ukupno 419,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine. Usto, u siječnju ove godine doneseni su Zakon o potpomognutim područjima i novi Zakon o brdsko-planinskim područjima, kako bi se pomoglo područjima na kojima živi čak trećina stanovnika Hrvatske.

– Program održivog razvoja lokalne zajednice za naše male sredine je izuzetno značajan, osobito za razvoj i izgradnju infrastrukture koja podiže kvalitetu života naših stanovnika. Za nas su ti iznosi značajni i omogućuju nam da pokrenemo važne projekte za ostvarenje zacrtanih ciljeva te pri planiranju proračuna računamo na sredstva iz programa – izjavila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Ključne riječi

Komentara 7

KD
kdog
20:00 22.05.2019.

najveća prijevara od ministrice samo laže di su ti milijoni o njim priča

ZI
zip123
19:34 22.05.2019.

Sve je bucastija i bucastija.

AE
Aedes2017
23:18 22.05.2019.

Žena morž !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije