Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atlantic Grupa

Profitabilnost raste, manji prihodi rezultat su raskida ugovora s Herbalifeom

Emil Tedeschi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
28.04.2017.
u 14:42

Kompanija je imala 4,8 posto veću EBITDA u odnosu na isto razdoblje lani, a neto dobit bila je 15,4 posto

Atlantic Grupa u prvom je tromjesečju ostvarila znatan rast profitabilnosti. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila je 108,9 milijuna kuna i bila je veća 4,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla 15,4 posto na 52,3 milijuna kuna.

Ostvareni prihod od prodaje bio je 1,1 milijardu kuna, što je u odnosu na isti lanjski period pad od 2,9 posto, a prouzročen je u najvećoj mjeri prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u segmentu sportske i aktivne prehrane.

Ako se izuzme raskid s Herbalifeom, prihod od prodaje u prvom kvartalu rastao je 1,5 posto. I na većini tržišta ostvareni su dobri prodajni rezultati, a kada bi se izuzeo učinak kontroliranog smanjenja obujma poslovanja s članicama Agrokora, rast bi bio i znatno veći. Pokrenuti procesi restrukturiranja Agrokora daju nadu, kažu, da će se opseg naše suradnje vratiti na razine prije krize. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZS
Zvolen.Slovakia
21:10 28.04.2017.

Koji si ti prika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije