Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Profit Gazproma pao za 50 posto

plin
Reuters/Pixsell
09.11.2009.
u 15:38

Ruski energetski div, Gazprom u prvih je šest mjeseci prošle godine ostvario otprilike 300 milijardi rubalja manje nego u prethodnome obračunskom razdoblju.

Ruski energetski div Gazprom u prvih je šest mjeseci prošle godine ostvario otprilike 300 milijardi rubalja manje nego u prethodnom obračunskom razdoblju. Kompanija je objavila da je cijena plina iz centralne Azije narasla za 105 posto što je razlog padu prihoda.

Gazprom nije jedina energetska kompanija koja je objavila smanjenje profita, prije nje to su učinili i BP te Shell.

Energetske su kompanije teško pogodile velike oscilacije u cijeni ulja koja je varirala od 147 dolara po barelu i 30 dolara prošlog prosinca. Plin koji Gazprom isporučuje, poskupio je za šest posto kako bi se smanjili troškovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije