Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUB-ov natječaj

Profesorica iz srednje škola Novska dobila 10.000 kuna za najbolji program u području financijske pismenosti

Foto: Srednja škola Novska
1/2
25.03.2021.
u 12:34

Prijavilo se 27 programa iz cijele Hrvatske, a najbolji su osvojili informatičku opremu i edukativne materijale

Profesorica Zdenka Marton iz Srednje škole Novska osvojila je prvo mjesto na HUB-ovu  natječaju za najbolje programe na području financijske pismenosti. Nagrada je vrijedna 10.000 kuna, a natječaj je HUB proveo povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca za osnovne i srednje škole.

Prijavilo se 27 programa iz cijele Hrvatske, a najbolji su osvojili informatičku opremu i edukativne materijale za obrazovne svrhe u iznosima od 10.000 kn za prvo mjesto, 5000 kn za drugo mjesto i 2500 kn za treće mjesto.

–  U školski projekt Srednje škole Novska „Financijsko opismenjavanje mladih“ uključen je velik broj učenika koji prenose svoje stručna znanja na druge učenike škole koji nemaju mogućnost upoznati materiju iz područja financija. U prezentiranju aktivnosti učenici se koriste različitim digitalnim alatima, suradničkim učenjem, kritičkim razmišljanjem i timskim radom. Igraju uloge klijenata i djelatnika banke i na jednostavan način pretvaraju ovo široko područje svima razumljivim – prokometirala je prvonagrađena, profesorica Zdenka Marton, koja je u 2020. godini bila i dobitnica nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najboljeg odgojno-obrazovnog radnika.

Drugo su mjesto osvojili profesori Srednje škole Mate Blažine iz Labina s obrazovnim programom pod nazivom „Tonka ekonomka - priručnik za financijsko preživljavanje tinejdžera“. Priručnik su izradili profesori Gabriela Dundara, Daniel Mohorović i Majda Milevoj Klapčić.

Treće je mjesto pripalo osnovnoj školi; osvojila ga je profesorica Nina Redkolis Kalin iz I. Osnovne škole Dugave u Zagrebu, koja je do sada u svojem programu obuhvatila oko 200 učenika te koristila razne kreativne metode u procesu prenošenja znanja osnovnoškolcima. U stručnom su žiriju bili viceguverner HNB-a Roman Šubić, docentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Dajana Barbić i direktor HUB-a Zdenko Adrović.

Ocjenjivala se kreativnost i inovativnost u prenošenju znanja ciljnoj dobnoj skupini učenika, doprinos temi i obrazovanju u području financijske pismenosti te zadovoljavanje forme natječaja.

Cijepili su se Plenković, Beroš i Jandroković AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije