Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKRETNINE

Prodaju se Hypo centar, Galerija, Castellum Zagreb, Škorpikova...

Hypo centar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.08.2015.
u 10:38

Samo na Hypo odnosi se oko 43.400 kvadrata u kojima je smještena centrala banke

Austrija nakon privatizacije Hypo grupe sada "čisti" njezin problematični nekretninski biznis koji je u međuvremenu prebačen na "lošu banku" u vlasništvu države, piše Poslovni dnevnik. Traži se novi vlasnik Centrice grupe, u čijem je portfelju i pet poslovnih zgrada u Hrvatskoj. Riječ je o Hypo i Castellum centrima, novozagrebačkoj Galeriji, poslovnoj zgradi Škorpikova na zapadnom ulazu u metropolu te splitskoj Brodarici u istoimenom kvartu.

Samo na Hypo odnosi se oko 43.400 kvadrata, u kojima je smještena centrala banke. Hypo nije vlasnik zgrade, već je u njoj u najmu, kao i primjerice In2 i Crodux. Sa 7600 kvadrata površinom slijedi Galerija, a ostali centri su manji od 5000 kvadrata.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Novi vlasnici Hypa EBRD i Advent

Komentara 1

Avatar MENSA
MENSA
10:31 31.08.2015.

Da Bog da "riknuli"! Godinama su nas derali kamatama i dvostruko većim nego u EU i igrali se velikih "ulagača" u sprezi s mafijašima iz sfere politike! Samo da to opet ne prevale na našu državu .....na ovaj ili onajaj način! Zaključno mogu izreči samo jedan veliki "fuuuuujjjjjj" za bankarski svjetski sustav koji je legalni i najorganiziraniji oblik pljačkaškog djelovanja i pokoravanja čitavih država i naroda jer nas deru kamatama na novac koji čak nisu ni imali u svom portfelju, a nama su dali na zajam samo "virtualni novac". Oni koji se kuže u bankarstvo dobro znaju da nišzta ne pretjerujem kad govorim o ovom najmoćnijem i najstrašnijem židovskom oružju za pokoravanje nas....."goima"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije