Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinovod

Problema s isporukom ruskog plina Europskoj uniji neće biti

plinovod
Reuters
23.06.2010.
u 14:57

Glasnogovornik Gazproma Sergej Kuprijanov rekao je kako su dogovoreni alternativni pravci distribucije plina prema EU.

Ruski Gazprom smanjio je u srijedu isporuku ruskog plina Bjelorusiji za 60 posto, izvijestili su iz Gazproma.
– Bjelorusija nam je za isporučeni plin dužna 195 milijuna dolara, ali i dalje ne čini ništa kako bi taj dug podmirila – rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik Gazproma Sergej Kuprijanov.

Nakon što je Bjelorusija najavila da će prekinuti isporuku ruskog plina Europskoj uniji, glasnogovornik Gazproma rekao je da su dogovoreni alternativni pravci isporuke plina Europi, ponajprije preko Ukrajine te kako do plinske krize neće doći.

Taj je podatak potvrđen i u Kijevu. Zamjenik bjeloruskog premijera Uladzimir Sjamaška rekao je za BBC kako će Bjelorusija podmiriti neplaćene račune u roku od dva tjedna. Dodao je također i da Rusija njima duguje 217 milijuna dolara naknada za tranzit plina preko njihova teritorija u Europu.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev, nakon što je Bjelorusija odbila platiti plin zbog povećanja njegove cijene, poručio je kako će dan po dan smanjivati isporuku, sve dok je ne smanji za 85 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije