Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

Privatnici u Srbiji pokreću mobilne benzinske crpke?

benzin
Arhiva VL
08.04.2010.
u 08:07

Osim što će cirkulirati ulicama gradova i obilaziti parkirališta, pokretne bi benzinske crpke potrošače opskrbljivale i dolazeći na kućnu adresu, a ta se usluga ne bi dodatno naplaćivala.

Vozači u Srbiji uskoro će točiti gorivo na mobilnim benzinskim crpkama koje će kružiti gradskim ulicama, najavio je Milan Rakić, predsjednik udruge vlasnika privatnih benzinskih crpki, prenosi Biznis.ba. Rakić tvrdi kako će privatni naftaši u iduća dva tjedna prikupljati potrebne dozvole kako bi potrošače opskrbljivali na taj način.

Osim što će cirkulirati ulicama gradova i obilaziti parkirališta, pokretne bi benzinske crpke potrošače opskrbljivale i dolazeći na kućnu adresu, a ta se usluga, tvrdi on, ne bi dodatno naplaćivala.

- Privatnici samo tako mogu povećati prodaju goriva, jer nam NIS nižom cijenom otima klijente - kaže Rakić. Ističe kako bi se posao širio uz pomoć cisterni pretakalica u koje stane između 2000 i 5000 litara benzina ili dizela, što ne drži nimalo upitnim. Dapače, tvrdi kako takva vrsta moderne trgovine u Srbiji nije zabranjena zakonskim propisima. Svaka bi pokretna crpka imala i svoju pokretnu blagajnu.

U slučaju da država ne dopusti realizaciju pokretnih benzinskih crpki, privatni naftaši kažu da će zatvoriti crpke, piše Biznis.ba.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
MahnitiTapir
10:15 08.04.2010.

To će posebno razveseliti sve koji žive nizvodno od Beograda. Visokooktanska voda. :-) Benzinske crpke imaju preljevni sustav za separaciju otpadnih voda tako da gorivo koje se prospe po podu ne završi u kanalizaciji. Ove mobilne \"benzinske\" su ekološka i i sigurnosna bomba (npr. točenje goriva i mogućnost požara na prepunom parkingu) koja samo čeka kada će eksplodirati. Ovi što su se toga sjetili zaslužuju neku nagradu (ako nemaju djece, mogli bi dobiti i Darwinovu). :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije