Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJA

Prijatelji konoplje i dalje bez plana i programa

konoplja
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
02.07.2014.
u 10:45

Zbog spore hrvatske birokracije Danci su zasad svoj interes odlučili rješavati samo na lokalnoj razini, tvrdi S. Dropulić

Na sva zvona najavljivane milijunske investicije Danaca u Hrvatsku zasad su uglavnom stale na 20-ak tisuća hektara površina požeške Zlatne doline zasijanih industrijskom konopljom. Planirani investicijski zamašnjak od najmanje 200 ha konoplje koji bi s nekoliko drugih projekata poput svinjogojskih farmi, znanstveno-istraživačkog centra, turizma i slično narastao i na 100 milijuna eura i zasad je, čini se, samo nedosanjani san osmero danskih ulagača, koji su svojedobno prijetili i da će, ne bude li Hrvatska imala sluha za njih, otići i u susjednu Srbiju.

No iako su još prije tri mjeseca, kako neslužbeno doznajemo, i u Ministarstvu poljoprivrede pozvani da dostave konkretne pisane planove i programe kako bi se njihovom projektu dala očekivana težina, do danas tamo nije stiglo ni slovo. Agencija za investicije i konkurentnost kojoj su se predstavili kao neregistrirana udruga prijatelja industrijske konoplje, “zbog zakonski podijeljenih nadležnosti u pružanju podrške investicijskim projektima uputila ih je u HAMAG BICRO, koji se bave malim i srednjim poduzetnicima”, odgovorili su nam pak iz Agencije.

– Na kraju su se Danci umorili od spore hrvatske administracije te odlučili da će stvari zasad rješavati na lokalnoj razini, kao s konopljom, za koju se nadaju kako ujesen neće iskoristiti 15, nego 100% te biljke – objašnjava menadžerica za tržišne komunikacije danskog ulaganja u RH Sanela Dropulić.

Tvrdi kako su preko tvrtke CoCro Danci započeli izvoz hrvatskih vina u Dansku, već 11.000 butelja, a uskoro će i hrvatski med. Od strateških ulaganja tako zasad ni “s”.

>> 'Konoplja je izuzetno korisna. Nadam se da će Vlada pokrenuti legalizaciju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije