Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo tromjesečje

Prihodi T-HT-a u padu bez obzira na vodeće mjesto na tržištu

'14.02.2012., Zagreb - Predstavljanje poslovnih rezultata T-HT-a odrzano je u poslovnoj zgradi HT-a, u Savskoj 32. Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a, Ivica Mudrinic. Photo: Davor Puklavec/PI
'Davor Puklavec/PIXSELL'
27.04.2012.
u 09:33

T-HT može biti zadovoljan zbog povećanja neto dobiti koja je porasla 3,7 posto, odnosno na 364 milijuna kuna

Prihodi Hrvatskog telekoma u prvom tromjesečju ove godine smanjili su se 4,7 posto, na milijardu i 806 milijuna kuna, u odnosu na isto razdoblje prošle godine. I EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije) smanjila se za pet milijuna kuna uz maržu od 42,2 posto, dok je marža u prva tri mjeseca 2011. bila 40,5 posto.

Ipak T-HT može biti zadovoljan zbog povećanja neto dobiti koja je porasla 3,7 posto, na 364 milijuna kuna, dok se neto novčani tijek od poslovnih aktivnosti povećao  15,9 posto na 546 milijuna kuna, a dividenda po dionici, koje je predujam isplaćen krajem veljače, iznosi 22,14 kuna.

Što se tiče privatnih korisnika, T-HT je zadržao vodeći položaj na sva tri tržišta, tržištu pokretnih komunikacija, nepokretnih komunikacija i IP-a. Međutim, broj korisnika usluga u pokretnoj mreži smanjio se za 6,5 posto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, a bez obzira na povećanje broja korisnika ADSL-a i televizijskih paketa, prihodi od privatnih korisnika smanjili su se 5,3 posto, dok se doprinos od EBITDA-e povećao 4,1 posto.

Što se tiče poslovnih korisnika usluga, T-HT može biti zadovoljan zbog povećanja broja korisnika pokretne mreže, ADSL usluge i televizijskih paketa, ali prihodi su se ipak smanjili 3,9 posto unatoč tome što su doprinosi od EBITDA-e povećani 2,3 posto.

– Gospodarstvo je i dalje u recesiji, a Hrvatska se suočava sa sve većom nezaposlenošću, smanjenjem plaća, manjim ulaganjima i sve većim nepodmirenim dugovanjima u korporativnom sektoru. U ovakvim je okolnostima T-HT zabilježio manje prihode, ali u našem je poslovanju vidljiv pozitivan učinak programa transformacije koji je u tijeku – komentirao je izvješće za prva tri mjeseca 2012. predsjednik uprave T-HT-a Ivica Mudrinić.

Ključne riječi

Komentara 27

NY
nyira
10:21 27.04.2012.

Kuka o porezu od 6% a ne govori o vraćanju sekunde kao obračunske jedinice. Prodao bi i majku da može dobiti kunu za nju.

Avatar DucMan
DucMan
10:23 27.04.2012.

I neka su u padu, a bit će još više u padu kako se odnose prema korisnicima. Ja nisam stigao po račun T-Com-a na vikendicu i zakasnio jednom 4, a drugi put 6 dana sa plaćanjem. Oba puta su mi zaračunali 9 kn za opomenu. A od sada će biti i 20 kuna. Zvao sam onaj njihov broj, žalio se i uvjetovao povrat 18 kuna ili prekidam korisnički odnos. Ionako plaćam uglavnom pretplatu. Imaju odjel koji se zove \"Briga o korisnicima\". Ali njima je svejedno hoće li za 18 kn izgubiti pretplatnika zauvijek pa će se tijekom svibnja to i dogoditi. Od doma sam ih se odavno riješio, ne znam što sam čekao do sad sa vikendicom. Da se razumijemo, priznajem kašnjenje i OK je da mi naplate kamate. Ali opomenu na 9 ili 20 kuna za nekoliko dana NE PRISTAJEM. Ne pristajem na pljačku, hvala!

OB
-obrisani-
09:53 27.04.2012.

Da padnu 90% ¸oni bi opet lijepo zaradili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije