Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska lutrija

Prihodi od igara na sreću rasli 6%, klađenje donijelo 36,5 mil. kuna

03.11.2015., Pula - Danijel Feric, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
02.08.2016.
u 12:45

U Hrvatskoj lutriji ističu da su u segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna.

Hrvatska lutrija u prvih šest mjeseci ove godine imala je prihod od 236,8 milijuna kuna, što je šest posto bolje nego u istom razdoblju lani. Istodobno je bruto dobit iznosila 26,8 milijuna kuna, a što je rast od 51,6 posto. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 35,7 milijuna kuna. Kako objašnjavaju iz Lutrije, na bolje rezultate utjecalo je prije svega povećanje prihoda od igara na sreću, i to 6,04 posto. Prihodi od klađenja iznose 36,5 milijuna kuna te su porasli 4,4 posto, a rast zarade od klađenja posljedica je primjene trendova koji već dulje vladaju na hrvatskom kladioničarskom tržištu, a to je prije svega klađenje uživo – live betting. U Hrvatskoj lutriji ističu da su u segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna. Istodobno, rashodi Lutrije za prvo polugodište bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 210 milijuna kuna te su veći 1,2 posto. Lutrija je državnom proračunu u prvom polugodištu uplatila 124,3 milijuna kuna, što je 10,4 posto više nego 2015.

Upravo su povećani transferi proračunu i razlog za veće rashode tvrtke u ovoj godini. Iz Hrvatske lutrije ističu kako su samoposlužni terminali HL box njihova najznačajnija ovogodišnja investicija. Kako je objasnio Danijel Ferić, predsjednik uprave Hrvatske lutrije, osim igara klađenja, na istim terminalima u ponudi će biti i lutrijske igre.

– Cilj nam je ove godine zauzeti 10 posto tržišta ovog prodajnog kanala, a u idućem srednjoročnom periodu do 2018. taj udio povećati na 50 posto tržišta samoposlužnih terminala te tako postati lider – kaže Ferić. Dodao je da njihove procjene poslovanja kažu da bi rezultati na kraju godine trebali biti znatno bolji od ovih polugodišnjih.

>> Hrvat dobio milijune na Eurojackpotu i objasnio kako je izabrao prave brojeve

Komentara 1

KI
killthesnake
16:28 02.08.2016.

Ferić = uhljeb Sdp+ Hrvatska lutrija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije