Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
80 POSTO MANJE

Prihodi Brodogradilišta 3. maj oštro pali, gubitak dosegnuo 151 milijun kuna

3. maj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/2
31.07.2018.
u 11:47

Prihodi od prodaje pali su, pak, s lanjskih 397 milijuna kuna na 64,2 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine.

Brodogradilište 3. maj zabilježilo je u prvih šest mjeseci ove godine ukupne prihode od 109,5 milijuna kuna, što je oko 80 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok je gubitak te tvrtke, članice Uljanik Grupe, dosegnuo 151 milijun kuna.

U istom lanjskom razdoblju to riječko brodogradilište poslovalo je s dobiti od 1,7 milijuna kuna, pokazuje izvješće, objavljeno u utorak na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Poslovni prihodi iznosili su u prvih šest mjeseci ove godine 65 milijuna kuna, što je oko 85 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada su iznosili 445 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje pali su, pak, s lanjskih 397 milijuna kuna na 64,2 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine. Pritom je 30,3 milijuna kuna ostvareno na stranom tržištu, a 33,9 milijuna na domaćem tržištu, pretežito od društava unutar Uljanik Grupe, navodi poslovodstvo u izvješću.

Rashodi tog brodogradilišta iznosili su u prvom polugodištu 230,8 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani iznosili 439 milijuna kuna.

U izvješću se navodi i da je imovina društva na dan 30. lipnja 2018. godine iznosila 1,27 milijardi kuna te je povećana u odnosu na proteklu godinu za 35,3 milijuna kuna.

Izvješće kompanije pokazuje i da su kratkoročne obveze u prvom polugodištu dosegnule gotovo 303 milijuna kuna, dok su u istom lanjskom razdoblju iznosile 248 milijuna kuna.

Pritom su kratkoročne obveze prema povezanim poduzetnicima porasle s lanjskih 39 na 118 milijuna kuna, dok su kratkoročne obveze prema dobavljačima smanjene s lanjskih 180 na 159 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar grbadeva
grbadeva
12:30 31.07.2018.

Vjerojatno su proteklih godina dotacije države za restrukturiranje knjižili kao prihod prodaje, a kada su subvencije istekle onda panika.

Avatar grbadeva
grbadeva
12:34 31.07.2018.

Uljanik je "kupio" 3.maj samo da bi isisao milijarde državnih dotacija i tako kupio još koju godinu. Sada sve dolazi na naplatu, a oni i dalje trube o neophodnosti svog postojanja. Možda je zaista i da postoje, ali sasvim sigurnono sa drugom sposobnijom upravom, i pogotovo sa novim vlasnicima i posve razvidnom vlasničkom strukturom.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:47 01.08.2018.

Kako su se rugali drugovi Brodosplitu i preko medija i drugova u splitskom skveru gledali nastetiti kako bi IDSov Uljanik imao vece sanse na trzistu. Unatoc drzavnih subvencija koje su jednostrano dodjeljivane samo Uljaniku su komunisti opet uspjeli sve unistiti.i. Danas Debeljak unatoc tim silnim diverzijama posluje uspjesno i odgovorno cak jako socijalno osjetljivo. Dok komunisticki projekti propadaju kao i uvjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije