Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDAVNO NAPUSTIO TVRTKU

Preminuo osnivač danskog trgovačkog lanca koji ima popularne trgovine i u Hrvatskoj

Lars Larsen
Foto: Jysk
1/3
19.08.2019.
u 14:17

- Prodat ću sve drugo prije Jyska. To je moja beba, ne prodajete svoju bebu - rekao je Larsen u intervjuu 2013. godine

Lars Larsen, osnivač lanca trgovina Jysk i jedan od najbogatijih Danaca, preminuo je danas u 72. godini, piše Bloomberg. Larsen je preminuo u svom domu u Silkeborgu na zapadu Danske, priopćila je tvrtka. Prije dva mjeseca napustio je poziciju predsjednika tvrtke nakon što mu je dijagnosticiran rak.

Larsen je u Danskoj bio javna osoba, djelomično zahvaljujući tome što se desetljećima pojavljivao u televizijskim reklamama za Jysk. Bogatstvo mu se procjenjuje na više od 3 milijarde dolara.

Larsen je Jysk osnovao 1979. godine ušteđevinom od 20.000 dolara. Tvrtka danas ima više od 2700 trgovina u preko 52 zemlje na svijetu, s godišnjim prihodima od oko 4 milijarde dolara.

- Prodat ću sve drugo prije Jyska. To je moja beba, ne prodajete svoju bebu - rekao je Larsen u intervjuu 2013. godine.

Larsen je iza sebe ostavio suprugu Kristine, dvoje djece i četvero unučadi.

- Danas smo izgubili svog oca, supruga i djeda, a Danska je izgubila istinski izvanrednog trgovca - rekao je Larsenov sin Jacob Brunsborg, koji je preuzeo poziciju predsjednika Lars Larsen Grupe nakon očevog povlačenja.

- Danska je izgubila jednog od svojih divova - komentirao je šef danske gospodarske komore i bivši ministar poduzetništva Brian Mikkelsen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije