Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL MÜLLER

Predsjednik RBA podnio ostavku: 'Svjestan sam snažnog negativnog dojma'

Michael Müller
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
22.01.2020.
u 18:32

Na ovaj potez odlučio se zbog negativne percepcije javnosti oko pozivnog natječaja za odabir PR agencije

Predsjednik uprave RBA Michael Müller na vlastiti je zahtjev danas podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika uprave,  priopćili su iz RBA. Nakon što je portal Index objavio informaciju o sramotnom oglasu u kojem banka traži PR agenciju u čijem je opisu posla pritisak na Ustavni sud vezan uz sudske tužbe dužnika u CHF, uslijedila je i reakcija HNB-a koji je najavio promptni nadzor, a čak je i krovna bankarska udruga HUB iskazala nezadovoljstvo sumnjom u neetičko ponašanje svoje članice, kako su se izrazili, ublažavajući zapravo težinu krimena. Predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Ana Tkalec Verčić poručila je da je ovakav opis poslova PR agencije toliko izvan konteksta da ga čak nemaju predviđenog kao prekršaj u svome kodeksu časti.

Iz banke su se protekla dva dana pravdali time da bi od agencije tražili samo legitimne i legalne pritiske, no suci su im poručili da - takvih nema. Prvi čovjek RBA konačno je danas priznao:

- Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezina menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta banke. Kao profesionalni menadžer odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci.

Andreas Gschwenter, predsjednik nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria i član uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI), istaknuo je da je prihvatio ostavku Michaela Müllera kao znak njegova odgovornog stava te mu se zahvalio na dugogodišnjem radu i doprinosu Raiffeisen banci i RBI grupaciji.

- Naglasio bih kako se RBI i Raiffeisen banka zalažu za zakonitost, visoke etičke standarde i povjerenje - dodao je na kraju.

U prijelaznom razdoblju vršiteljica dužnosti predsjednika uprave RBA bit će Liana Keserić, članica uprave, za što se čeka odobrenje Hrvatske narodne banke. 

Pogledajte i video: Sandra Benčić o pokušaju pritiska RBA banke na hrvatske sudove

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
18:47 22.01.2020.

Gosp. Mulleru vjerojatno nije jasno zbog čega je javnost tako reagirala(negativna percepcija javnosti). Mi smo njima mala,primitivna slavenska zemlja koja mora biti sretna da je austrijski kapital preuzeo veći dio bankarskog sustava i bar do sada radili su šta su htjeli .

TK
Ten-kre
18:51 22.01.2020.

Umjesto da je pokrenut postupak jer je išao kontra zakona suverene države on daje ostavku i lagano odlazi na put.

MA
Maro
18:52 22.01.2020.

Koji su si autogol s ovime napravili.!!!! Jedino sto se ne bi okladio da to nisu radili i drugi samo su ovi sve pustili greškom kroz redovne procedure😂papčine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije