Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerada mesa

PPK u rekonstrukciju farme Šumbar uložio 18 mil. kuna

stoka
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
08.06.2019.
u 15:50

Grupa Pivac povećava proizvodnju junadi

PPK karlovačka mesna industrija svečano je obilježila završetak 18 milijuna kuna vrijedne investicije u farmu junadi Šumbar u Rečici. U sklopu investicije realiziran je projekt ekološki prihvatljivog zbrinjavanja i smanjenja štetnog utjecaja stajskog gnoja na okoliš, a zamijenjena su i krovišta i vrata na objektima za držanje junadi.

Naime, djelatnost PPK, jedne od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj i regiji, uz proizvodnju i preradu mesa obuhvaća vlastiti uzgoj junadi na farmi Šumbar, čiji je godišnji kapacitet 1500 grla.

– Plan nam je razvijati primarnu proizvodnju u svrhu osiguravanja što više kvalitetne domaće sirovine za naše proizvode, a ovaj je projekt bio ključan preduvjet za proširenje uzgojnih kapaciteta koje planiramo u bliskoj budućnosti. Do kraja iduće godine cilj nam je udvostručiti kapacitet junadi na farmi Šumbar, ali i na ostalim farmama junadi u sustavu Grupe Pivac. Sadašnji kapacitet naših farmi u okolici Karlovca i Pitomače te farmi naših kooperanata iznosi 7500 grla, a širenjem kapaciteta ovih i otvaranjem nove farme u okolici Pisarovine planiramo doći do 15.000 junadi godišnje. Time bismo zadovoljili cjelokupne potrebe za junećim mesom, i to ne samo na razini PPK, već svih tvrtki u sustavu Grupe Pivac – naglasio je Igor Miljak, predsjednik uprave PPK.

Projekt ekološki prihvatljive farme sufinanciran je kroz mjeru 4 Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., bespovratnim sredstvima u iznosu oko 14 mil. kuna. Grupa Pivac trenutačno u gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca gradi i novu pršutanu, najveću i najmoderniju u RH i regiji. Više od 75 mil. kuna vrijedna investicija bit će završena do kraja 2019. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije