Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enjingijeva ekološka vina

Poznati kutjevački vinar svjetskog ugleda otvara novu izvoznu nišu u Skandinaviji

Vinar Ivan Enjingi
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/5
10.03.2020.
u 10:30

Svoja vina Enjingi već 15-ak godina izvozi i u SAD, Kinu, Švicarsku, pa i u Rusiju dok nije stupila na snagu zabrana izvoza u tu zemlju. Trenutno pregovara i s Francuzima te Englezima

Ekološka vina poznatog kutjevačkog vinara Ivana Enjingija odnedavno su prisutna na zahtjevnom i izbirljivom danskom tržištu, ali i tržištima drugih skandinavskih zemalja. Dancima je otpremljena prva pošiljka Enjingijevih vina, i to paleta iz asortimana njegovih podruma.

Prema prvim rezultatima, danski potrošači su dobro ocijenili vina spravljena od grožđa s osunčanih južnih padina Krndije, što i ne čudi uzme li se u obzir da ekološki proizvodi u toj zemlji imaju dobru prolaznost.

– Radi se o novom kupcu, s kojim sam dogovorio suradnju posredstvom umirovljenog hrvatsko-danskog poduzetnika Krune Kaića, podrijetlom iz kutjevačkog kraja. Danci su kušali moja vina, zadovoljni su i sada dogovaramo detalje o tome što točno žele od dvadesetak vrsta vina koje imam na tržištu – kaže Enjingi.

Svoja vina Enjingi već 15-ak godina izvozi i u SAD, Kinu, Švicarsku, pa i u Rusiju dok nije stupila na snagu zabrana izvoza u tu zemlju. Trenutno pregovara i s Francuzima te Englezima.

– Idem na ona svjetska tržišta koja traže više kategorije i više kvalitete vina. Davno sam se opredijelio za sadnju vinograda na takvim položajima koji daju isključivo vrhunsko grožđe i vrhunsko vino – istaknuo je Enjingi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije