Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapošljavanje

Povećanje broja isplaćenih plaća potvrđuje kraj recesije u SAD-u

ured
Arhiva Večernjeg lista
03.04.2010.
u 19:12

Broj isplaćenih plaća prošli mjesec porastao je za 162 tisuće, a to je najviše još od ožujka 2007. godine, a ekonomija je u prvom tromjesječju rasla za 2,8 posto

Prema pisanju Bloomberga najveći porast novih zapošljavanja u Sjedinjenim državama vrlo jasno pokazao je da je najdublja recesija od tridesetih godina prošlog stoljeća završila. Naime, broj isplaćenih plaća prošli mjesec porastao je za 162 tisuće, a to je najviše još od ožujka 2007. godine, pokazali su podaci washingtonskog ministarstva rada.

Uz to, vlada je za kombinirano za siječanj i veljaču za 62.000 revidirala podatke o broju isplaćenih plaća, tako da je podatak iz ožujka zapravo dobitak od 224.000 plaća.

Uz to, prema procjeni grupe ekonomista koju je probrao Bloomberg ekonomija je u prvom tromjesječju rasla za 2,8 posto, a što je lijep rast nakon ekspanzije od 5,6 psoto u četvrtom tromjesječju 2009. godine.

National Bureao of Economic Research (NBER) trebalo bi biti još jedno od ključnih tijela u Sjedinjenim državama koje će uskoro i službeno proglasiti kraj kontrakcije. NBER još zadržava svoju deklaraciju kako bi što preciznije odredio kraj kontrakcije čekajući na podatke o isplati plaća koje među zadnjima počinju rasti. Obično je odgoda od 6 do 18 mjeseci. National Association of Business Economics kao i Federalne rezerve već su izašle s tvrdnjama o kraju kontrakcije.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
damirtankovic
12:26 05.04.2010.

A gdje smo mi od Amerike ...?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije