Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK MANDATA

Potvrda Vanđelićeva mjesta u Ini dokaz da mu premijer vjeruje

Vanđelić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
19.11.2016.
u 13:22

Šef NO-a inzistira na ukidanju odbora direktora u Ini da bi vratio odluke u ruke uprave kompanije i umanjio utjecaj mađarskoga MOL-a

Vlada je potvrdila hrvatske članove Nadzornog odbora Ine koji će i dalje voditi Damir Vanđelić koji obavlja i funkciju predsjednika uprave Croatia osiguranja, ali je i u savjetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječ je o iskusnu menadžeru kojeg u poslovnim krugovima hvale, a jedan od prvih njegovih poteza bio je zahtjev da se ukine odbor izvršnih direktora u Ini kako bi Mađari prestali donositi odluke u kompaniji samostalno.

Inicijativu je podržao i premijer Andrej Plenković na sastanku s članovima uprave Ine, a da vjeruje u Vanđelićeve procjene, pokazuje i potvrda njegova mandata u Ini.

Uz Vanđelića hrvatski tim u Ini čine i Luka Burilović, vodeći čovjek Hrvatske gospodarske komore, i Dario Čehić, odvjetnik iz Istre kojeg je na funkciju imenovao Most.

Malo je poznat u javnosti osim kao osoba koja je srušila kurikulum zdravstvenog odgoja ministra Željka Jovanovića, a svojevremeno je uputio i niz prigovora na Zakon o predstečajnoj nagodbi. Nadzorni odbor ima devet članova pri čemu Vlada imenuje tri člana, MOL pet članova, a jedno mjesto rezervirano je za predstavnika zaposlenika Ine.

Pred Inom su dvije međunarodne arbitraže i nužnost dogovora dva najveća vlasnika kompanije: države i MOL-a kako bi se mogle donijeti strateške odluke. MOL je posljednjih mjesec dana opetovano slao poruke da može i bez Ine, dok Vlada inzistira na zadržavanju obje rafinerije u pogonu.

Pregovori između strateških partnera su zastali i, prema informacijama upućenih izvora, neće se uskoro nastaviti. Izglednije je da će se čekati ishod arbitraže na UNICTRAL-u do proljeća. 

>> Sukob Martine Dalić i SDP-ova Joška Klisovića na saborskom Odboru zbog Ine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije