Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Potražnja za dentalnim uslugama eksplodirala je zbog stranih turista, evo kako je poduzetnik Ivan Pipinić zaštitio svoju vrijednu tehnologiju

Croatia osiguranje
Foto: Promo
1/4
01.02.2019.
u 08:58

Poduzetnici sada u Croatia osiguranju mogu jednim paketom osiguranja mPoduzetnik zaštititi svoju imovinu i ljude

- Tko zna, možda uskoro otvorimo nešto u Zagrebu - kaže Ivan Pipinić iz Metkovića. Vlasnik je Dentalnog laboratorija, u kojem trenutno, uz robotsku tehnologiju, radi još troje zaposlenika. Posao koji je pokrenula njegova majka, a on ga je prije pet godina naslijedio, od te je, 2013. godine, kako kaže, bitno narastao.

- U Dentalnom laboratoriju radimo fiksnu i mobilnu protetiku. Ja sam druga generacija u  ovome poslu. Majka je imala laboratorij prije mene, a ja sam njezin posao preuzeo i proširio - priča Ivan Pipinić.

Klijenti mu danas dolaze i iz drugih mjesta u Hrvatskoj.

- Nismo više vezani samo za jedno mjesto. Gledamo da posao, koliko je god moguće, proširimo. Metković nam je postao premalen, čak nam je i cijeli hrvatski jug premalo tržište jer posao raste zbog zdravstvenog turizma - priča Ivan.

Foto: Promo

Stranci dolaze u Hrvatsku tražeći dentalne usluge zbog kvalitete i cijena koje su znatno niže u odnosu na ostale zemlje Europske unije. Ivan Pipinić kaže da im je posao značajno porastao u posljednjih pet godina. Kad ga je preuzeo, u Dentalnom laboratoriju radili su samo on i majka, a danas imaju troje zaposlenih i nov, moderan način rada. 

- Posljednjih godina mnogo smo uložili u tehnologiju i to nam je uvelike ubrzalo svakodnevno poslovanje. Robotika nam je bitno pomogla da narastemo. Danas polovicu posla rade strojevi, što prije nije bilo moguće - kaže.

Zahvaljujući ulaganjima u tehnologiju kojima je uspio proširiti poslovanje, danas u svojem poslovnom prostoru u Metkoviću ima strojeve vrijedne pola milijuna eura.

- Osigurao sam se u Croatia osiguranju jer je uvijek bilo korektno. Konkretno, nije me strah krađa ili provala. Nismo mi zanimljivi provalnicima. Bez šifre i drugih licenci, naši strojevi, proizvedeni u tvornici Ivoclar Vivadent, na crnom su tržištu praktički bezvrijedni. Mnogo nam je važnije osigurati se od neplaniranih nezgoda, poplava, puknuća cijevi, požara i sličnog - pojašnjava Ivan Pipinić.

Vrijednost njegova posla je, kako ističe, višestruka. Jedna je ona materijalna, a druga je obiteljski posao koji je stvarao s majkom.

- Logično je da ću to osigurati. To je kao kada kupite auto, a ne uzmete kasko. Jednostavno, obveza je osigurati se - zaključuje Ivan.

Foto: Promo

Poduzetnici sada u Croatia osiguranju mogu jednim paketom osiguranja mPoduzetnik zaštititi svoju imovinu i ljude. U paketu osiguranja mPoduzetnik poslovnim se ljudima poput Ivana nudi osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluja, tuča, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz paketa A, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. Uz svaki paket moguće je ugovoriti javnu odgovornost prema trećim osobama i djelatnicima i osigurati se u slučaju nezgoda djelatnika. Moguće je ugovoriti i osiguranje zaslona mobitela bez ograničenja samo na novi mobitel ili na mobitel određene marke. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije